Grav accident rutier în Bulgaria, cu implicarea cetățenilor români: Patru persoane au decedat, iar 9 – grav rănite
Full Article 2 minutes read

Grav accident rutier în Bulgaria, cu implicarea cetățenilor români: Patru persoane au decedat, iar 9 – grav rănite

Patru persoane, între care trei cetățeni români, au murit, iar alte nouă persoane au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc în Bulgaria, scrie Agerpres, cu referire la Ministerul Afacerilor Externe al României. Contactat de NM, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Daniel Vodă, a declarat că din informațiile disponibile la această oră, nu se confirmă apartenența la cetățenia Republicii Moldova a persoanelor din autocarul implicat în accident.

MAE precizează că Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgență de către un cetățean român cu privire la un accident rutier grav produs sâmbătă, în zona Veliko Tarnovo, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 26 de pasageri (cetățeni români şi cetățeni străini).

Potrivit sursei, persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă.

Autoritățile competente bulgare au informat, de asemenea, că procesul de identificare a tuturor victimelor este încă în desfășurare.

MAE din România precizează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: