Greceanîi va fi președinta fracțiunii Blocului PCRM-PSRM. Ce funcții vor ocupa Furculiță, Starîș și Bolea?
Full Article 2 minutes read

Greceanîi va fi președinta fracțiunii Blocului PCRM-PSRM. Ce funcții vor ocupa Furculiță, Starîș și Bolea?

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va avea în parlament o fracțiune din 32 de deputați, iar președinte al fracțiunii va fi numită Zinaida Greceanîi. Declarații în acest sens au fost făcute de deputatul Vasile Bolea.

De asemenea, acesta a spus că fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va avea și doi vicepreședinți – Corneliu Furculiță și Constantin Starîș. Secretar al fracțiunii va fi Vasile Bolea.

Deputatul a menționat că, potrivit regulamentului parlamentului, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va avea posibilitate să delege și un vicepreședinte al legislativului. Deocamdată, numele acestuia nu a fost făcut public.

Anterior, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Andrei Spînu a anunțat că la ședința legislativului din 29 iulie va fi ales președintele și vicepreședinții parlamentului, biroul permanent al parlamentului, dar și componența comisiilor parlamentare.

Menționăm că pe 26 iulie a avut loc prima ședință a parlamentului de legislatura a XI-a, la care și-au înregistrat prezența 91 din 101 de deputați aleși.

La începutul ședinței, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a prezentat raportul privind rezultatele alegerilor parlamentare anticipate şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi. La ședința de constituire a parlamentului de legislatura a XI-a a participat și președinta Republicii Moldova. Maia Sandu a ținut un discurs în fața parlamentarilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: