Grigorișin reacționează, după ce Petkov a spus că din Primăria Bălți au dispărut acte: „O minciună!”
Full Article 3 minutes read

Grigorișin reacționează, după ce Petkov a spus că din Primăria Bălți au dispărut acte: „O minciună!”

Fostul primar al municipiului Bălți Nicolae Grigorișin a venit cu o reacție după ce proaspătul edil, ales în funcție pe 19 noiembrie, Alexandr Petkov, a declarat că din Primăria Bălți ar fi dispărut mai multe acte. Grigorișin a catalogat pe 24 noiembrie declarațiile lui Petkov drept un fals. Fostul edil l-a îndemnat pe Petkov, cu care a concurat pentru fotoliul de primar în acest scrutin, să apeleze la el pe viitor, înainte să răspândească „minciuni” public.

„Mă cunoașteți nu de un an. Mereu am crezut și cred că sunteți un om cumsecade, dar trebuie să răspundeți pentru cuvintele dvs. (…) Este o minciună. Nu cred că din primărie au dispărut acte. Dacă nu știți, pe masa dvs. este un calculator și acolo este o programă. Iată intrați în ea, sunt diferite categorii, o să vedeți la ce direcție spre examinare se află un act sau altul. Dacă aveți nevoie de ajutor, sunt oameni care vă pot ajuta în Primărie (…) Sunteți primar, astfel de declarații nu se fac fără ca informațiile să fie verificate. Campania electorală s-a terminat. Acum trebuie să lucrați, nu să căutați ceea ce nu este, dar să lucrați așa cum am lucrat eu. (…) Aveți numărul meu de telefon. Trebuia să mă suni până să faci acea declarație falsă, să-mi spui să vin, să vorbim, să te ajut să te clarifici, pentru că nu suntem dușmani. Aveam să te ajut, să îți spun ce și unde să cauți ca să găsești. Acesta este îndemnul meu către tine”, a declarat Grigorișin.

Precizăm că proaspăt ales în calitate de edil al municipiului Bălți, Alexandr Petcov, a denunțat pe 23 noiembrie „dispariția” din primărie a unor documente care ar fi confirmat relațiile funciare cu chiriașii. Petkov a declarat că va sesiza procuratura în această privință.

Marți am avut în cont 90 de mii de lei. Nu vreau să sperii pe nimeni. (…) Noi am depistat că avem datorii de milioane. (…) Sunt datorii foarte mari. (…) S-a adeverit că au dispărut documentele. Vom organiza o comisie internă, ne vom adresa și la procuratură cu privire la situația dată”, a declarat Petkov.

***

Amintim că Alexandr Petkov a fost ales primar al municipiului Bălți în urma turului II al alegerilor locale generale, care a avut loc pe 19 noiembrie. Petkov, care candidat din partea Partidului „Nostru”, condus de Renato Usatîi, a câștigat scrutinul cu 59,82% din voturile alegătorilor.

Înainte de Petkov, primar de Bălți a fost Nicolae Grigorișin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: