Grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Un nou cod galben de instabilitate atmosferică
Full Article 2 minutes read

Grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Un nou cod galben de instabilitate atmosferică

O nouă avertizare meteo. Și pentru ziua 29 mai a fost anunțat cod galben de instabilitate atmosferică. Fenomenul este valabil pentru întreg teritoriul Republicii Moldova. Se așteaptă descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, averse puternice, grindină slabă și intensificări ale vântului. 

Serviciul Hidrometeorologic a anunțat că pe 29 mai Republica Moldova va fi sub cod galben de instabilitate atmosferică. Fenomenul  va fi valabil începând cu ora 12:00 până la ora 24:00.

„Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-35 l/m2) cu grindină slabă și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s”, au comunicat reprezentanții Serviciului.

Grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Un nou cod galben de instabilitate atmosferică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova

Și pe 28 mai Republica Moldova s-a aflat sub cod galben de instabilitate atmosferică. Au fost anunțate descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, grindină slabă și intensificări ale vântului. Detalii AICI. Ploile abundente și vântul puternic din data de 28 spre 29 mai au lăsat distrugeri în Republica Moldova. În partea de sud a țării, în raionul Leova, a fost inundată o porțiune de drum. În raionul Hîncești a plouat cu grindină și au fost distruse culturi. Iar la Chișinău mai multe crengi au fost rupte și arbori – doborâți. Totodată a fost afectată circulația transportului electric, din cauza rupturilor conductorilor electrici. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: