Guvernatorul BNM a încurajat investitorii români în Moldova să-și întărească eforturile pentru a depăși criza
Full Article 2 minutes read

Guvernatorul BNM a încurajat investitorii români în Moldova să-și întărească eforturile pentru a depăși criza

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) Octavian Armașu a avut o discuție cu membrii Asociației Investitorilor din România (AIR) în Republica Moldova. Potrivit reprezentanților BNM, discuțiile dintre părți s-au axat pe mai multe subiecte de interes pentru investitorii români.

S-a vorbit despre decontările în lei românești în contextul în care România este principalul partener comercial al Republicii Moldova.

La fel s-a discutat despre măsurile antiinflaționiste întreprinse de BNM, plățile internaționale, liberalizarea contului de capital, condițiile de creditare, revizuirea cadrului de protecție a consumatorului de produse financiare. Totodată, s-a discutat despre aderarea Republicii Moldova la zona SEPA.

Armașu le-a spus investitorilor că „anul acesta a fost unul complicat, iar politica monetară a fost înăsprită pentru a diminua șocurile inflaționiste”.

Astfel, reprezentanții BNM susțin că Armașu a venit cu un mesaj de încurajare și de consolidare a eforturilor pentru depășirea crizelor existente, îndemnând reprezentanții băncilor comerciale să promoveze la nivel internațional performanța sistemului bancar autohton.

Se menționează că președintele executiv al AIR Daniel Nuțiu a salutat eforturile de dezvoltare a sistemului financiar-bancar din Republica Moldova.

***

Asociaţia Investitorilor din România a fost formată din 12 companii la data de 24 ianuarie 2018. Asociația își propune să contribuie, atât la dezvoltarea afacerilor proprii în Republica Moldova, precum și la atragerea a noi investitori din România în Republica Moldova. Totodată, Asociația își propune susținerea și promovarea companiilor din Republica Moldova care doresc să activeze în România.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: