Guvernul a aprobat hotărârile cu privire la organizarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și cea a Ministerului Sănătății
Full Article 1 minutes read

Guvernul a aprobat hotărârile cu privire la organizarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și cea a Ministerului Sănătății

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința din 25 august, hotărârea de guvern cu privire la organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Tot astăzi, a fost aprobată organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătății. Documentul stabilește misiunea, domeniile de activitate, funcțiile, drepturile și organizarea activității celor două instituții.

Conform primei hotărâri, în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale vor activa trei secretari de stat, un secretar general al Ministerului și un colegiu, iar efectivul-limită al aparatului central va fi de 67 de unităţi.

În acelaști timp, în cadrul Ministerului Sănătății vor activa trei secretari de stat, un secretar general al Ministerului și un colegiu, iar efectivul-limită al aparatului central, va fi de 74 de unităţi.

Hotărârile vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Guvernul a aprobat în ședința din 12 august proiectul de reorganizare și restructurare a administrației publice centrale de specialitate, printre care și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Instituția a fost divizată în Ministerul Sănătății, condus de Ala Nemerenco și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, condus de Marcel Spătari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: