Guvernul a aprobat inițierea negocierilor cu Rusia privind acordarea creditului. Ion Chicu oferă detalii
Full Article 2 minutes read

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor cu Rusia privind acordarea creditului. Ion Chicu oferă detalii

Prima tranșă din creditul rusesc, în valoare de 200 de milioane de euro ar urma să ajungă în Republica Moldova în luna aprilie, a anunțat premierul Ion Chicu. De asemenea, astăzi, 13 martie, guvernul a luat decizia de a aproba inițierea negocierile cu Federația Rusă privind semnarea acordului, care potrivit prim-ministrului ar urma să fie semnat în zilele următoare. 

De asemenea, Chicu a spus că ulterior, acordul urmează a fi ratificat de guvernul și parlamentul ambelor state.

„Este vorba despre 200 milioane de euro pe parcursul anului 2020. Rata dobânzii – 2%, termenul – 11 ani. Perioada de grație – un an. În conformitatea cu acordul agreat, partea moldoveneasca poate întoarce acest credit în orice moment, fără nici o penalitate”, a spus Chicu.

Mai mult, prim-ministru a comunicat că în contul bugetului de stat au intrat 6,7 milioane de euro din ultima tranșă a acordului cu Fondul Monetar Internațional.

„În următoarele ore urmează să vina și restul sumei din 20 milioane de dolari”, a mai menționat Chicu.

Amintim că la finalul lunii noiembrie 2019, în urma primei sale vizite externe în calitate de prim-ministru, Ion Chicu anunțat că țara noastră ar urma să ia un credit de la ruși în valoare de 500 de milioane de dolari, bani care se vor investiți în proiecte de infrastructură.

Ulterior, în luna decembrie, după o vizită la Moscova, președintele Igor Dodon a numit suma de 300 de milioane de dolari în calitate de împrumut.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: