Guvernul a aprobat numirea ambasadorilor Republicii Moldova în Ucraina și Spania
Full Article 2 minutes read

Guvernul a aprobat numirea ambasadorilor Republicii Moldova în Ucraina și Spania

Guvernul a aprobat în ședința din 22 decembrie, numirea lui Valeriu Chiveri în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ucraina. Tot astăzi, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, l-a propus pe Eugeniu Revenco, în funcția de ambasador al țării noastre în Spania. 

Eugen Revenco ocupă în prezent funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. În perioada 2015 – 2019, Eugen Revenco a fost Ambasador al Republicii Moldova în Republica Letonia, iar între anii 2013 și 2015 a activat în calitate de consilier al Președintelui Parlamentului Republicii Moldova și Director Executiv al Forumului Moldo-German. Totodată, deține diplomă de master în Drept European de la Universitatea Liberă din Bruxelles.

Valeriu Chiveri deține funcția de șef al Oficiului de Programe OSCE din Dușanbe, Tadjikistan, iar în perioada 2013 – 2015 a activat în calitate de viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. În anii 2010 – 2013 a fost Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Austria, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE și Organizațiile ONU la Viena.

Proiectele de hotărâre au fost susținut în unanimitate.

Amintim că pe 22 decembrie, comisia politică externă și integrare europeană, cu șase voturi ale membrilor prezenți la ședință, a avizat pozitiv desemnarea lui Lilian Darii la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Precizăm că ambasadorii extraordinari și plenipotențiari, reprezentanții permanenți, trimișii și însărcinații cu afaceri en titre (permanenți) – șefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiți și rechemați din funcție de către președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: