Guvernul: Beneficiarii efectivi ai posturilor TV, inclusiv rămase fără licență, vor fi verificați riguros
Full Article 2 minutes read

Guvernul: Beneficiarii efectivi ai posturilor TV, inclusiv rămase fără licență, vor fi verificați riguros

Toate companiile care activează în domeniul emisiilor de televiziune/serviciile audiovizuale vor trece o verificare a beneficiarilor săi efectivi, anunță Guvernul. Potrivit Executivului, decizia a fost luată în conformitate cu legea în vigoare de către Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională.

Potrivit sursei citate, beneficiarii companiilor vor fi verificați în ceea ce privește implicarea acestora în activități de spălare ale banilor, infracțiuni grave sau deosebit de grave, acțiuni de corupție sau activități care afectează securitatea statului sau ordinea publică.

Guvernul a confirmat, în acest context, decizia Consiliului de a sista temporar valabilitatea actelor permisive, ca și măsură preventivă, ale companiilor SRL „Telesistem TV”, SRL „Media Resurse”, SRL „Archidoc Group”, SRL „Media Pro Group”, SRL „General Media Group Corp” și SRL „Telestar Media”.

„Situația curentă în domeniul media audiovizual denotă existența cazurilor de activitate investițională cu abateri grave de la prevederile legislației și ignorarea restricțiilor în realizarea investițiilor în domeniile de importanță pentru securitatea statului”, susține Executivul.

Sursa citată precizează că licența posturilor TV va fi suspendată pe perioada de timp necesară colectării şi examinării de către Consiliu a informațiilor privind neconcordanțele în privința beneficiarilor efectivi şi indicii ale potențialelor încălcări.

De menționat că compania General Media Group (GMG), afiliată fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, a venit cu o reacție, după ce Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională din cadrul Agenției de Investiții a impus sistarea temporară a valabilității actelor permisive ale companiilor în gestiunea cărora se aflau opt televiziuni cu licența suspendată pe perioada stării de urgență. GMG a calificat decizia autorităților drept „un nou abuz împotriva presei și a libertății de exprimare”. Publika TV și Prime au anunțat, de asemenea, că vor ataca în instanță decizia autorităților de a menține suspendate licențele de emisie, pe care o califică ca fiind „ilegală”. mai mult, redacțiile celor două posturi TV vizate direct în decizie se adresează public Consiliului Audiovizualului să ia atitudine față de situația „fără precedent” creată.  Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: