Guvernul de la Moscova a publicat lista țărilor „neprietene” cu Rusia
Full Article 2 minutes read

Guvernul de la Moscova a publicat lista țărilor „neprietene” cu Rusia

Guvernul de la Moscova a publicat pe 7 martie lista țărilor „neprietenoase” cu Rusia. Documentul a fost semnat de către prim-ministrul rus Mihail Mișustin. În listă sunt incluse câteva zeci de țări, nu și Moldova.

Potrivit documentului, aceste țări nu pot fi considerate „prieteni” ai Rusiei:

– Australia

– Albania

– Andorra

– Marea Britanie

– Gibraltar

– toate țările-membre al UE

– Islanda

– Canada

– Liechtenstein

– Statele Federate ale Microneziei

– Monaco

– Noua Zeelandă

– Norvegia

– Coreea de Sud

– San-Marino

– Macedonia de Nord

– Singapore

– SUA

– Taiwan

– Ucraina

– Muntenegru

– Elveția

– Japonia

Documentul le permite cetățenilor ruși, companiilor și organelor de stat, care au datorii față de creditori din aceste țări, să le achite în ruble rusești. Pentru asta, datornicii trebuie să solicite băncilor rusești crearea unui cont special în ruble pe numele creditorului și să transfere acolo mijloacele financiare.

***

Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. De atunci, în Republica Moldova au ajuns circa 250 de mii de refugiați ucraineni. Circa 100 de mii au rămas temporar în țara noastră. Pentru informații despre condițiile de intrare în Republica Moldova, linia verde pentru refugiați, dar și alte subiecte importante la acest subiect accesați pagina oficială a Guvernului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: