Guvernul propune prelungirea stării de urgență. Recean: „Știu că există un soi de oboseală și scepticism”
Full Article 2 minutes read

Guvernul propune prelungirea stării de urgență. Recean: „Știu că există un soi de oboseală și scepticism”

În cadrul ședinței din 29 martie a Guvernului a fost aprobat proiectul de lege privind prelungirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. Proiectul urmează a fi votat de către deputați, la ședința Parlamentului.

Premierul Dorin Recean a vorbit despre necesitatea prelungirii stării de urgență în Republica Moldova.

„Eu știu că există un soi de oboseală și un soi de scepticism în legătură cu faptul că noi facem aceste prelungiri a stării de urgență. Totuși noi trebuie să fim conștienți de faptul că alături de noi este un război, alături de noi sunt uciși oameni, alături de noi este distrusă infrastructura. Acest război al Rusiei împotriva Ucrainei ne expune pe noi direct și Guvernul are nevoie de instrumentele necesare pentru a interveni prompt, fie atunci când este vorba de asigurarea păcii și stabilității sau este vorba de asigurarea continuității furnizării serviciilor care critice de infrastructură”, a menționat Recean.

El a adăugat că „pe zona energetică, noi avem încă multe vulnerabilități”. „În plus, ceea ce privește asigurarea ordinii publice vedem aceste provocări care încă nu contenesc și ele evident sunt indirect legate și de lucrurile care trebuie să se întâmple în justiție”, a conchis oficialul.

Ultima dată, Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență cu 60 de zile, începând cu data de 4 februarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: