NewsMaker

Guvernul, reacție în cazul Revolut: își schimbă strategia pentru a oferi servicii depline, utilizatorii vor fi anunțați ulterior

Guvernul susține că Revolut și-a „întrerupt” activitatea în Moldova și că decizia este „absolut comercială”. Potrivit Guvernului, furnizorul britanic de servicii bancare a luat o asemenea decizie în mai multe state, inclusiv în țara noastră, acolo unde avea aplicația Lite App. „Strategia se schimbă pentru a oferi servicii depline, iar pentru asta utilizatorii urmează să fie anunțați ulterior”, a comunicat pe 21 iunie purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă. 

Vodă a spus, în timpul unor declarații de presă, că „au fost mai multe informații, în special în dimineața zilei de ieri, eronate asociate cu această decizie absolut comercială a companiei Revolut”.

Au fost și unele falsuri lansate, care ar imputa că e o decizie asociată Republicii Moldova și faptului că situația ar fi neclară în cazul țării noastre. Într-adevăr nu este așa, deci e o decizie comercială a companiei Revolut. Asta a fost constatarea în comunicarea cu această companie. Decizia de a se retrage din mai multe țări, au fost o duzină de state menționate. Din țările europene, din ceea ce îmi amintesc, era Armenia, Azerbaidjan, Macedonia, Serbia, dar și alte state la nivel global. Decizia a constat în aceea că compania și-a revăzut portofoliul și decât să presteze servicii parțiale sau aplicația Lite, care era disponibilă și utilizatorilor din Republica Moldova, oferta a fost ca strategia se schimbă pentru a oferi servicii depline iar pentru asta utilizatorii urmează să fie anunțați ulterior. Oricine din țara noastră se poate înregistra pe platforma companiei pentru a primi actualizările viitoare și să se înscrie pe această listă de așteptare când compania va avea servicii depline. Cumva, în cazul de față, întreruperea acestor servicii în mai multe state, în această duzină de state, este parte a strategiei comerciale a respectivei platforme”, a precizat Vodă.

Întrebat de jurnaliști dacă compania a promis să se întoarcă pe piața din Moldova, Vodă a răspuns: „Deci, la momentul de față este întreruperea termenului pe care l-a utilizat a serviciilor într-o duzină de state, acolo unde aveau aplicația Lite – deci aplicația cu capacități limitate. La moment se examinează pe interior procedurile de a avea disponibile mai multe opțiuni pentru clienți”.

***

Zilele trecute, furnizorul britanic de servicii bancare Revolut a anunțat despre încetarea activității Revolut Lite App. Astfel, după un an de activitate, serviciul nu va mai fi disponibil în Republica Moldova începând cu 20 iulie. Într-o scrisoare către clienți, compania explica că încetarea activității Revolut Lite nu înseamnă că nu va reveni ulterior pe piața moldovenească. Pentru NewsMaker, reprezentanții Revolut au declarat că s-au consultat cu utilizatorii Revolut Lite și au dedus că aceștia doresc „să utilizeze toate capacitățile aplicației”. Compania a adăugat că are ca obiectiv să îmbunătățească ofertele și să se concentreze „pe un set mai cuprinzător de servicii care să răspundă mai bine nevoilor clienților noștri de pe aceste piețe”. Detalii AICI.

Revolut și-a început activitatea în Moldova pe 20 iunie 2023, cu versiunea limitată a aplicației Lite App. Pentru utilizatorii din Moldova este disponibilă singură funcție Revolut – trimiterea de bani către alți utilizatori sau de pe un card bancar pe altul. Banii pot fi trimiși atât utilizatorilor din Moldova, cât și celor din străinătate. Atunci când compania a venit pe piața din țara noastră a anunțat posibilitatea de a trimite mijloace financiare de pe un card pe altul fără comision. În țările în care este disponibilă versiunea completă a Revolut sunt disponibile multe alte caracteristici, cum ar fi un serviciu de schimb valutar fără comisioane bancare și posibilitatea de a cumpăra acțiuni, precum și criptomonede.

După ce Revolut Lite App nu va mai fi disponibil, posibilitatea de a trimite bani de pe un card pe altul fără comision în Moldova rămâne cu serviciul MIA, lansat de Banca Națională a Moldovei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Avocatul lui Tauber, despre absența deputatei de la ședințele de judecată: „Nu este o încălcare” VIDEO

Avocatul Sergiu Moraru, care o reprezintă pe deputata Marina Tauber în dosarul în care este învinuită de finanțarea ilegală a ex-Partidului „ȘOR”, susține că absența clientei sale de la ședințele de judecată nu ar fi o încălcare. Apărătorul parlamentarei, care a părăsit țara în urmă cu peste 6 luni și nu a mai revenit, a sugerat că, de fapt, neprezentarea ar fi „un drept” de care beneficiază, fiindcă instanța a acceptat cererea privind examinarea cauzei în lipsa acesteia. Precizările au fost făcute în cadrul unor declarații de presă din 14 iulie.

Clienta nu se prezintă la ședințele de judecată pentru că a fost solicitată, înaintată o cerere… Mai întâi au existat câteva cereri de amânare, în condițiile în care era antrenată în ședințele parlamentare și în tratamente medicale. Motiv pentru care, atât timp cât a fost obligatorie prezența doamnei Tauber și la solicitarea procurorilor inclusiv, s-a înaintat solicitarea – „înaintați cerere de examinare în lipsă”. (…) Înaintați cerere de examinare în lipsă și dați-ne posibilitatea să nu tergiversăm examinarea procesului. Asta a fost solicitare și din partea procurorului. În cele din urmă, pentru a nu tergiversa examinarea procesului, am înaintat o cerere prin care am rugat instanța de judecată să accepte ca circumstanțe excepționale necesitatea de a se deplasa în alte activități în care era antrenată. Și instanța a admis ca cauza să fie examinată în lipsa Marinei Tauber. Motiv pentru care neprezența nu este o încălcare. Dar este un drept al doamnei Tauber, de care a beneficiat”, a declarat Sergiu Moraru.

Amintim că Marina Tauber este cercetată pe cinci capete de acuzate – falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat, precum și amestecul în înfăptuirea justiției.

Deputata a părăsit Republica Moldova pe 7 ianuarie 2025, prin Aeroportul Chișinău, cu destinația Istanbul. Plecarea a avut loc chiar înaintea unei ședințe de judecată în dosarul respectiv. De atunci, Tauber nu s-a mai întors în țară. Ea se declară nevinovată și spune că dosarul în care este învinuită ar fi fost pornit la „comandă politică”.

Toate ședințele de judecată care o vizează se desfășoară în prezent în lipsa ei.

Potrivit informațiilor disponibile, deputata se află, în prezent, în Rusia. Ultima dată aceasta a fost văzută la Moscova, pe 6 iulie, la Congresul Blocului „Victorie” – controlat de oligarhul fugar Ilan Șor. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: