Guvernul va aloca 50 mln de lei pentru a cumpăra termometre, dezinfectante și dozatoare în școli și grădinițe
Full Article 2 minutes read

Guvernul va aloca 50 mln de lei pentru a cumpăra termometre, dezinfectante și dozatoare în școli și grădinițe

Guvernul va aloca 50 mln de lei pentru dotarea școlilor și grădinițelor cu materialele de protecție necesare în contextul pandemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în urma ședinței conducerii de vârf a țării din 3 august.

Prim-ministrul țării și-a exprimat speranța că școlile și grădinițele își vor relua activitatea din 1 septembrie.

„Ne dorim foarte mult să reluăm procesul de studii conform instrucțiunilor pregătite de Ministerul Educației, dar și celor aprobate de Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică pentru grădinițe.  Sperăm că vom deschide de la 1 septembrie atît instituțiile preșcolare, cât și cele de învățământ general. Am avut chiar sâmbătă o discuție privind achiziționarea materialelor de protecție: dezinfectante, dozatoare, termometre pentru fiecare clasă. În acest scop este necesar de alocat peste 50 mln de lei, fapt pe care îl vom face”, a anunțat Chicu.

Amintim că, pe 28 iulie, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică Nicolae Furtună a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că instituțiile preșcolare ar putea fi deschise mai devreme de 1 septembrie, însă cu respectarea anumitor condiții: personalul instituțiilor preșcolare va purta măști și mănuși, zilnic se va efecua trierea angajaților, dar și a copiilor, iar programul de activitate al instituțiilor ar putea fi mai scurt.

Potrivit celui mai recent bilanț al Ministerului Sănătății, în ultimele 5 luni, în Republica Moldova au fost testate pozitiv cu COVID-19 peste 25,3 mii de persoane, iar circa 800 au murit.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: