Guvernul va compensa majorarea ratei dobânzii pentru beneficiarii Programului „Prima casă” până în iulie 2023. Câte familii vor beneficia de suport?
Full Article 2 minutes read

Guvernul va compensa majorarea ratei dobânzii pentru beneficiarii Programului „Prima casă” până în iulie 2023. Câte familii vor beneficia de suport?

Guvernul va aloca 75 de milioane de lei pentru a compensa achitarea dobânzii creditului ipotecar, în cadrul programului „Prima Casă”, ca urmare a creșterii accelerate a ratelor. O hotărâre în acest sens va fi aprobată în cadrul ședinței Executivului din 25 ianuarie. 

Peste opt mii de familii, care și-au cumpărat locuințe prin programul „Prima casă”, vor primi compensații de la Guvern pentru achitarea dobânzii lunare a creditului ipotecar în cadrul programului, ca urmare a creșterii accelerate a ratei dobânzii. Guvernul va aproba decizia de compensare a majorării ratei dobânzii de până la 4 puncte procentuale din suma majorării.

Compensația se va aloca lunar în perioada ianuarie – iunie a anul curent. Transferul compensațiilor pentru luna ianuarie se va efectua în luna februarie curent, după punerea în aplicare a hotărârii de Guvern. În cazul stingerii anticipate a creditului ipotecar, transferul compensației va înceta din luna următoare celei în care a fost achitată ultima rată.

Precizăm că beneficiar al programului de stat „Prima Casă” poate fi orice cetățean al Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, la momentul solicitării creditului ipotecar. Solicitantul de credit trebuie să fie angajat oficial în câmpul muncii, în sectorul public sau privat din Republica Moldova, și, respectiv, să dispună de venituri din surse oficiale.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: