Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională a Municipiului Chișinău: „Trotuarele sunt bune, dar orașul are nevoie de programe serioase”
Full Article 2 minutes read

Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională a Municipiului Chișinău: „Trotuarele sunt bune, dar orașul are nevoie de programe serioase”

Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională a Municipiului Chișinău. Hotărârea de Guvern privind inițierea procedurii de constituire a fost publicată pentru consultări publice și aprobată în ședința secretarilor generali. NM a solicitat un comentariu din partea primarului Ion Ceban cu privire la inițiativa Executivului, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

În componența Consiliului Regional pentru Dezvoltare Municipiul Chișinău vor intra:

  • primarul general; 
  • un reprezentant delegat de către Consiliul Municipal;
  •  trei primari delegați de adunarea generală a primarilor din Municipiul Chișinău;
  • doi reprezentanți ai sectorului privat și doi reprezentanți ai societății civile.

Trotuarele sunt bune, dar orașul are nevoie de programe serioase în toate domeniile: apă și canalizare, mobilitate urbană, dezvoltare economică, digitalizare, servicii publice, locuințe și eficiență energetică etc. Chișinăul are nevoie de o dezvoltare strategică”, a argumentat vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Astfel, potrivit proiectului, Consiliului Regional pentru Dezvoltare Municipiul Chișinău va:

– coordona şi monitoriza procesul de elaborare a Strategiei de dezvoltare regională şi a planului operaţional;

– mobiliza resursele regionale în scopul dezvoltării stabile şi durabile a localităţilor din regiune, avînd drept obiectiv îmbunătăţirea maximă a condiţiilor de trai pe întreg teritoriul regiunii de dezvoltare;

– defini scopurile şi priorităţile în domeniul dezvoltării social-economice a regiunii respective de dezvoltare;

–  coordona planificarea şi implementarea obiectivelor de dezvoltare regională din cadrul regiunii de dezvoltare.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: