Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională a Municipiului Chișinău: „Trotuarele sunt bune, dar orașul are nevoie de programe serioase”
Full Article 2 minutes read

Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională a Municipiului Chișinău: „Trotuarele sunt bune, dar orașul are nevoie de programe serioase”

Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională a Municipiului Chișinău. Hotărârea de Guvern privind inițierea procedurii de constituire a fost publicată pentru consultări publice și aprobată în ședința secretarilor generali. NM a solicitat un comentariu din partea primarului Ion Ceban cu privire la inițiativa Executivului, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

În componența Consiliului Regional pentru Dezvoltare Municipiul Chișinău vor intra:

  • primarul general; 
  • un reprezentant delegat de către Consiliul Municipal;
  •  trei primari delegați de adunarea generală a primarilor din Municipiul Chișinău;
  • doi reprezentanți ai sectorului privat și doi reprezentanți ai societății civile.

Trotuarele sunt bune, dar orașul are nevoie de programe serioase în toate domeniile: apă și canalizare, mobilitate urbană, dezvoltare economică, digitalizare, servicii publice, locuințe și eficiență energetică etc. Chișinăul are nevoie de o dezvoltare strategică”, a argumentat vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Astfel, potrivit proiectului, Consiliului Regional pentru Dezvoltare Municipiul Chișinău va:

– coordona şi monitoriza procesul de elaborare a Strategiei de dezvoltare regională şi a planului operaţional;

– mobiliza resursele regionale în scopul dezvoltării stabile şi durabile a localităţilor din regiune, avînd drept obiectiv îmbunătăţirea maximă a condiţiilor de trai pe întreg teritoriul regiunii de dezvoltare;

– defini scopurile şi priorităţile în domeniul dezvoltării social-economice a regiunii respective de dezvoltare;

–  coordona planificarea şi implementarea obiectivelor de dezvoltare regională din cadrul regiunii de dezvoltare.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: