Guvernul va rectifica bugetul și va aloca mai mulți bani pentru armată. Gavrilița: „Să fim pregătiți de riscurile care ne pot aștepta”
Full Article 3 minutes read

Guvernul va rectifica bugetul și va aloca mai mulți bani pentru armată. Gavrilița: „Să fim pregătiți de riscurile care ne pot aștepta”

În următoarele ședințe ale Executivului, va fi propusă rectificarea bugetului și alocarea unei sume mai mari pentru cheltuielile armatei naționale. Declarația a fost făcută de către premierul Natalia Gavrilița, pe 27 ianuarie, în cadrul unei emisiuni la postul național de radio.

Natalia Gavrilița s-a referit la riscurile de securitate din regiune.

Ne pare foarte rău de aceste tensiuni crescânde în regiunea Ucrainei, tensiunile dintre Rusia și Ucraina, Rusia și Europa de Vest, SUA. Acestea crează și anumite riscuri regionale, pe care nu le putem evita. Mai ales în contextul în care avem pe partea stângă a Nistrului un regim care nu se subordonează autorităților constituționale și trupele rusești pe teritoriul malului stâng”, a declarat premierul.

Prim-ministrul țării a amintit și de întrevederea ministrului de Externe Nicu Popescu cu conducerea NATO.

Noi vrem ca vocea noastră să fie auzită în aceste discuții internaționale care vizează regiunea noastră. Noi spunem foarte ferm că fiecare țară, independent și suveran, trebuie să-și determine viitorul și alegerea de securitate. Noi suntem o țară neutră și ne dorim să existe pace și stabilitate în regiune. În toate discuțiile pledăm pentru deescaladare și sperăm la înțelepciunea părților implicate”, a mai spus Gavrilița.

Șefa Executivului a mai menționat că pentru R. Moldova riscurile sunt mari.

Am văzut acest război hibrid, care este desfășurat în regiune. Vedem pe rețelele de socializare foarte multă minciună, propagandă, curent anti-vaccinuri. Este doar un element care demonstrează efectele pe care le poate avea dezinformarea. Avem atacuri cibernetice, am văzut în Ucraina. Guvernul încearcă să evalueze toate riscurile și să lucreze la fortificare”, a spus Gavrilița.

Totuși, premierul a precizat că, în ultimii ani, au scăzut cheltuielile pentru armată.

În acest an, foarte mult din surplusul la buget l-am orientat pentru protecție socială, compensații, mărirea indemnizațiilor, ajutoare pe perioada rece a anului… Investițiile în domeniul militar au scăzut, dar la rectificarea bugetului cred că vom corecta acest lucru. (…) Vom veni chiar în următoarele ședințe de Guvern cu un plan concret de acțiuni. Avem deja analize care ar trebui să fie cheltuielile adiționale, mai ales pentru a crea condiții bune soldaților noștri. Să avem cazarme cu condiții bune, programe pentru procurarea locuințelor, o organizare bună în armată și să fim pregătiți de riscurile care ne pot aștepta”, a conchis Gavrilița.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: