„Hai la Vorbește Moldova”. Usatîi l-a provocat pe Spînu la dezbateri publice; răspunsul secretarului general al Președinției
Full Article 3 minutes read

„Hai la Vorbește Moldova”. Usatîi l-a provocat pe Spînu la dezbateri publice; răspunsul secretarului general al Președinției

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, îl provoacă pe Secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, la o dezbatere publică. Oferta vine după ce Andrei Spînu a anunțat că-l va acționa în judecată pe Usatîi pentru că a răspândit falsuri despre activitatea sa la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Contactat de NM, Andrei Spînu a declarat că nu va accepta invitația lui Renato Usatîi.

Pe 8 iunie, liderul PN a postat un video pe pagina sa de Facebook, în care a făcut o adresare către Andrei Spînu referitor la anunțul privind acționarea sa în judecată. Renato Usatîi a declarat că „mult mai corect și cinstit” ar fi ca cei doi să participe în cadrul unei dezbateri publice.

„Eu fac o propunere oficială ca, împreună cu Andrei Spînu, să ieșim la dezbateri publice. D-le. Spînu, fi-ți atent. Alegeți orice post de televiziune. Vă dau mai multe variante: „Puterea a 4” cu Gheorghe Gonța, Jurnal TV cu Alex Cozer sau Dumitru Mișin, O seară Perfectă cu Olga Tapordei. Sau dacă tare te temi și vrei cineva să vină să-ți bată din palme, hai la Vorbește Moldova cu Natalia Cheptene. Deci, eu accept, nu că accept, cer, dezbateri publice cu Spînu. Fără povești, principii și valori, frumușei, pregătiți cu actele-n mână, pe toate domeniile. Și legat de Termoelectrica, și Energocom, gaze naturale”, a spus acesta.

Totodată, Renato Usatîi i-a spus lui Andrei Spînu că dacă nu vrea să participe la dezbateri publice în cadrul unui post de televiziune, acestea pot fi organizate și la Palatul „Nicolae Sulac”.

„Care rost în judecată, un avocat altul? Nu-i problemă, eu și în judecată o să merg, dar vino și tu Spînu dacă nu accepți invitația la dezbateri. Eu consider că o să fie un lucru bun și important pentru toți cetățenii din țară, care, sunt sigur, vor să cunoască adevărul”, a menționat el.

Contactat de NM, secretarul general al Aparatului prezidențial a declarat că nu va accepta propunerea lui Usatîi.

„Nu am ce discuta cu dl Usatii. A difuzat minciuni si pentru asta va trebui sa răspundă in judecata”, a menționat acesta.

Amintim că, pe 8 iunie, Andrei Spînu a anunțat că intenționează să-l dea în judecată pe Renato Usatîi pentru că a răspândit informații false despre activitatea sa în calitate de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. De menționat că, recent, în cadrul câtorva apariții publice, Usatîi a declarat că Andrei Spînu ar fi fost implicat în diferite scheme legate de achiziția resurselor energetice în perioada când era ministru.

Totodată, Energocom a anunțat astăzi că solicită dreptul la replică după declarațiile lui Usatîi la un post de televiziune și că ia în considerare apelarea la instanța de judecată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: