„Falsuri și defăimare”. Spînu îl va ataca în judecată pe Usatîi
Full Article 3 minutes read

„Falsuri și defăimare”. Spînu îl va ataca în judecată pe Usatîi

Secretarul general al Președinției Andrei Spînu susține că îl va ataca în judecată pe liderul Partidului Nostru Renato Usatîi. Cel din urmă, potrivit lui Spînu, a distribuit falsuri, legate de activitatea lui la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. 

Zilele trecute, Renato Usatîi a făcut mai multe acuzații grave referitor la mine și activitatea mea de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Anunț că îl voi ataca în judecată pentru distribuirea de falsuri și defăimare”, a menționat Spînu, pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Spînu, împreună cu echipa Guvernului a trecut „cu bine prin cele mai complicate ierni din punct de vedere energetic”.

Prin negocieri am obținut gaz cu 25% mai ieftin decât prețul de piață de la parteneri care au solicitat ca acest lucru sa fie confidențial. Nimic ilegal în aceste contracte nu este. Prețul e foarte bun, iar furnizorul este o companie verificată. (…) În schimb, ceea ce face acest clovn este o încercare de a decredibiliza Moldova ca partener de afaceri și lovește în capacitatea noastră pe viitor sa obținem condiții bune atunci când vom negocia alte contracte pentru gaz”, a adăugat Spînu.

Zilele trecute, Usatîi solicita guvernării „să fie transferat „gazul lui Spînu” în stoc de securitate, până la terminarea anchetei ce trebuie să aibă loc”. „Azi să fie procurat gaz cu prețul de pe piață, astfel ca cetățeanul să achite un tarif de 9 lei”, declara Usatîi.

Azi nu trebuie să răspundem pentru gazul cumpărat de Spînu”, preciza liderul partidului.

Usatîi a anunțat că nu exclude organizarea unor proteste, în cazul în care Comisia pentru Situații Excepționale nu își va revizui unele decizii, iar autoritățile vor continua să folosească gazele achiziționate în toamna și iarna precedentă la preț mare.

O să cerem să nu amestece gazul scump cu gazul ieftin, ca să șteargă urmele. Nu, acela la păstrare. Vrem gaz nou și la acela să meargă ancheta, în rezervă să îl păstrăm. Dacă nu vom fi auziți, ANRE-ul în general să își dea demisia, au tăcut în toată această perioadă”, a mai declarat Usatîi.

***

Din 8 iunie 2023, locuitorii Republicii Moldova vor plăti cu 11 lei mai puțin pentru gaz. Consumatorii casnici vor achita un tarif de 18 lei și 06 bani pentru un metru cub de gaze. Până în prezent, consumatorii casnici plăteau un tarif de 29 de lei și 26 de bani pentru un metru cub de gaze.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: