Hotărârile Biroului Legislativului ar putea fi traduse în rusă. Singurul deputat din Comisia juridică care a votat împotrivă
Full Article 2 minutes read

Hotărârile Biroului Legislativului ar putea fi traduse în rusă. Singurul deputat din Comisia juridică care a votat împotrivă

Comisia juridică, numiri și imunități, a aprobat, în ședința din 10 februarie, raportul la proiectul de Lege care prevede că proiectele hotărârilor și deciziilor Biroului Permanent se prezintă în limba de stat, cu traducere în limba rusă. Singurul care a votat împotrivă a fost deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău.

Proiectul a fost înaintat de un grup de deputați ai Fracțiunii ”Partidului ȘOR”. Autorii menționează că, întrucât Secretariatul Parlamentului deja realizează traduceri în limba rusă prin intermediul traducătorilor autorizați în acest sens, implementarea proiectului nu presupune cheltuieli de la bugetul de stat.

Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în plenul Legislativului, în lectura întâi.

Pe pagina sa de Facebook, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Dinu Plîngău a vorbit despre ce s-a întâmplat în cadrul ședinței.

„Platforma DA este unicul partid care a contestat toate proiectele neconstituționale ale PSRM. Astăzi, Șor și PSRM în cadrul Comisiei Juridice au votat un proiect care impune traducerea actelor emise de BP în limba rusă. Eu am fost unicul deputat din Comisie care a votat împotrivă”, a menționat parlamentarul.

Platforma DA este unicul partid care a contestat toate proiectele neconstituționale ale PSRM. Astăzi, Șor și PSRM în…

Publicată de Dinu Plîngău pe Miercuri, 10 februarie 2021

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: