Iarna grea face ravagii în Japonia: 17 morți și peste 90 de persoane rănite
Full Article 2 minutes read

Iarna grea face ravagii în Japonia: 17 morți și peste 90 de persoane rănite

Japonia se confruntă în aceste zile cu episoade severe ale vremii de iarnă, cu ninsori abundente și viscol puternic. În nordul țării au căzut cantități record de zăpadă. Cel puţin 17 persoane au murit şi peste 90 au fost rănite în urma unei furtuni puternice, scrie Радио Свобода.

Mulți dintre morți și răniți au căzut de pe acoperișuri în timp ce curățau zăpada. Autoritățile au îndemnat locuitorii să fie atenți pe străzi.

Ninsorile abundente au început în Japonia pe 17 decembrie. În unele regiuni ale țării, zăpada a căzut de trei ori mai mult decât norma sezonieră.

În prefectura Niigata, producătorii de mochi, celebrele prăjituri de orez care sunt un element de bază al sărbătorilor de Anul Nou, au raportat probleme de livrare. Este posibil ca Mochi să nu ajungă la clienți la timp.

În nordul Japoniei, ninsorile abundente au doborât liniile electrice. Drept urmare, aproximativ 20 de mii de case au rămas fără curent electric timp de câteva ore. Zeci de trenuri și zboruri au fost anulate pe 25 decembrie, dar traficul a fost reluat până astăzi, au declarat autoritățile.

Amintim că „ciclonul bombă” din SUA a omorât 17 oameni. 200 de milioane de americani sunt sub cod de vreme severă. Termometrele au arătat în unele locuri minus 45 de grade Celsius. Temperaturi negative s-au înregistrat chiar și în state sudice precum Florida și Texas.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: