Iarna revine în forță sau se mai lasă așteptată? Cum va fi vremea în Moldova, în luna ianuarie
Full Article 1 minutes read

Iarna revine în forță sau se mai lasă așteptată? Cum va fi vremea în Moldova, în luna ianuarie

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că în luna ianuarie pe teritoriul Republicii Moldova se prevede o temperatură medie a anului „peste valorile normei”. Între timp, potrivit rezultatelor analizei materialelor sinoptice și climatice, cantitatea precipitațiilor va fi „apropiată de mediile multianuale”.

Potrivit meteorologilor, temperatura medie lunară a aerului, pentru luna ianuarie 2024, se prevede peste valorile normei, norma fiind de -2 și -4°C în această perioadă.

Pe de altă parte, se așteaptă ca în prima lună a anului cantitatea precipitațiilor să fie apropiată de mediile multianuale, norma fiind de 25 – 40 mm.

Precizăm că, în următoarele 24 de ore, în Moldova se așteaptă ploi și ceață. Potrivit meteorologilor, la noapte teritoriul țării va fi traversat de un front atmosferic ce va aduce izolat în nord precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Tot noaptea izolat în centru și sud vor apărea condiții de ceață slabă.

Temperatura minimă noaptea va scădea la valori cuprinse între -2 și +3°C. Ziua maxima va crește până la valori între +5 și +10°C.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: