„Iertată să-mi fie greșeala”. Directorul Agenției Proprietății Publice susține că Moldtelecom nu va fi scos la privatizare
Full Article 2 minutes read

„Iertată să-mi fie greșeala”. Directorul Agenției Proprietății Publice susține că Moldtelecom nu va fi scos la privatizare

Moldtelecom rămâne în proprietatea statului. Întreprinderea nu va fi scoasă la privatizare. Asigurările au fost date de Roman Cojuhari, directorul Agenției Proprietății Publice. Cojuhari și-a cerut scuze pentru „greșeala” din 5 februarie. Atunci, el a spus că vor fi scoase la privatizare unele societăți comerciale, dar nu înainte de a fi reorganizate, „printre acestea sunt Moldtelecom și un șir de tipografii”. Pe 8 februarie, Cojuhari a declarat că „virgula nu a fost pusă în locul potrivit” și că „Moldtelecom este o întreprindere strategică și rămâne în proprietatea statului”. 

La emisiunea Punctul pe AZi de la TVR Moldova, Cojuhari a fost întrebat care companii/întreprinderi ale statului vor fi scoase la privatizare și care vor rămâne în proprietatea statului.

Uitați-vă aici chiar mersi, cu această ocazie vreau să fac o claritate. Iertată să-mi fie greșeala, că aici chiar cum zice „virgula nu a fost pusă în locul potrivit”. Referitor la declarația care am făcut-o la forum, ceea ce ține de Moldtelecom, Moldtelecom este o întreprindere strategică și care rămâne în proprietatea statului. Cert este faptul că noi la Moldtelecom trebuie să atragem investiții și asta poate fi făcut prin atragere de capital, fie pe piața de capital. În acest sens vom dezvolta și întreprinderea, și piața de capital de ce nu. De aceea facem analiză, cum putem atrage investiții în această întreprindere deoarece ea trebuie să se dezvolte. Ea este pe locul II pe segmentul în care activează și are un potențial enorm de a se dezvolta”, a ținut să comunice directorul Agenției Proprietății Publice.

Moldtelecom rămâne în proprietatea statului”, a evidențiat repetat Cojuhari.

Pe 5 februarie 2024, Roman Cojuhari anunța că se pregătește scoaterea la privatizare a întreprinderii de stat „Fabrica de Sticlă din Chișinău” și întreprinderii de stat Hotelul „Zarea”. Vor fi scoase la privatizare și unele societăți comerciale, comunica oficialul, dar nu înainte de a fi reorganizate. „Printre aceste societăți sunt Moldtelecom și un șir de tipografii cu capital de stat”, a menționat Cojuhari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: