Igor Dodon: 10-15 deputați au depus deja depoziții la Procuratura Generală, privind tentative de corupere
Full Article 3 minutes read

Igor Dodon: 10-15 deputați au depus deja depoziții la Procuratura Generală, privind tentative de corupere

Între 10 și 15 deputați din parlamentul Republicii Moldova au depus deja depoziții la Procuratura Generală, pe motiv că ar fi existat tentative de corupere. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, în cadrul ediției din 14 iulie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Eu, în calitate de președinte, sunt foarte îngrijorat de lipsa de acțiuni concrete din partea instituțiilor de stat. Vă spun sincer. Nu vreau să învinuiesc pe cineva, dar la fiecare discuție în teritoriu cu cetățenii, este întrebarea numărul unu: „toți știu că Șor și Candu cumpără deputați. De ce ei nu stau la pușcărie? Pe lângă salarii, pensii, COVID, drumuri – toți mă întreabă același lucru”, a relatat Dodon.

Șeful statului a mai spus că la Procuratura Generală au fost depuse deja între 10 și 15 depoziții de către deputații din parlament, inclusiv 6-8 de la Partidul Socialiștilor (PSRM).

„S-au dus la procurori și au scris: la mine a fost cutare, pe data cutare, mi-a propus cutare. La mine a fost Vladimir Cebotari, a fost (Marina, NM) Tauber, au fost prin verișori, au fost prin avocați…”, a povestit președintele țării.

Igor Dodon a ținut să precizeze că este sigur că procurorul general Alexandr Stoianoglo își face munca cu responsabilitate, însă organele de drept ar trebuie „repede să ia unele decizii”.

„Probabil că trebuaiu să fie luate deja unele decizii. Pentru că dacă astfel de depoziții erau depuse doi ani în urmă, mă tem că în pușcărie ar fi stat deja vreo 10 deputați care se ocupau cu așa ceva. Lumea așteaptă unele acțiuni concrete. Și eu sunt îngrijorat, pentru că ține de securitatea statului”, a mai spus Dodon.

Șeful statului nu a vrut să dezvăluie ce promisiuni li s-au făcut deputaților respectivi pentru a părăsi fracțiunile pe listele cărora au ajuns în parlament. Igor Dodon a mai spus că nici el, nici PSRM, nu vor fi de acord cu aderarea vreunui deputat din altă formațiune în echipa socialiștilor.

„Eu am avut posibilitatea anul trecut, nu să-i cumpăr, ei și așa erau să vină. De la PD, după ce a fugit Plahotniuc voiau să vină vreo 10, iar eu am spus categoric „nu”, eu nu accept traseismul acesta cu care se ocupa Plahotniuc”, a declarat Igor Dodon.

Anterior, deputații Andrian Candu și Serghei Sîrbu au negat categoric informația potrivit căreia ar fi vrut să adere la PSRM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: