Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu că a provocat o criză în țară și convoacă Comitetul executiv al PSRM
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu că a provocat o criză în țară și convoacă Comitetul executiv al PSRM

Președintele socialiștilor Igor Dodon convoacă Comitetul executiv al PSRM. Anunțul a fost făcut în dimineața de 15 ianuarie. Într-un comunicat de presă publicat de reprezentanții formațiunii, Dodon o acuză pe președinta țării Maia Sandu că a provocat o criză politică, constituțională și guvernamentală.

„În țară se atestă o criză politică, constituțională și guvernamentală, provocată de inacțiunea actualului președinte al țării. În legătură cu aceasta, în calitate de președinte al PSRM – cea mai influentă forță politică din Moldova, cu cea mai mare reprezentativitate în parlamentul țării, am decis să convoc luni Comitetul executiv al Partidului Socialiștilor, în cadrul căruia vom discuta despre situația politică dificilă din țară care s-a creat după alegerea noului Președinte”, a precizat Igor Dodon.

Igor Dodon a anunțat că va susține o conferință de presă luni, 18 ianuarie, la ora 13:00.

***

Pe 23 decembrie, Ion Chicu și-a anunțat demisia din funcția de premier al țării. Ulterior, acesta a precizat că va rămâne în fruntea guvernului doar până la 1 ianuarie 2021. Împreună cu Ion Chicu și-au anunțat demisia ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu și ministrul Economiei, Anatol Usatîi.

Maia Sandu i-a acuzat pe oficiali de „lașitate” și l-a numit în funcția de premier interimar pe ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aurel Ciocoi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: