Igor Dodon s-a prezentat la Procuratură, pentru audieri în dosarul „Energocom”
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon s-a prezentat la Procuratură, pentru audieri în dosarul „Energocom”

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon s-a prezentat pe 29 decembrie la audierile de la Procuratura Generală, în dosarul „Energocom”. Anterior, discuțiile au fost amânate, la solicitarea politicianului, care plecase din țară.

Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Generale.

Contactat de NM, avocatul lui Dodon, Maxim Lebedinschi a menționat că nu știe dacă clientul său va fi audiat în calitate de martor sau i se vor înainta învinuiri. Lebendinschi a mai spus că nu a fost informat în acest sens.

Pe 13 septembrie, Procuratura Generală a anunțat despre inițierea unui dosar penal în privința furtului sumei de 12 milioane de dolari prin scheme frauduloase la importul de energie electrică în Moldova. De furt sunt bănuiți reprezentanții administrației SA „Energocom”, funcționari de la Ministerul Economiei și alții. În anul 2017, procuratura a refuzat să inițieze un dosar în acest caz. Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anulat această decizie. Potrivit presei, în schemele frauduloase au fost implicați Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon. Reprezentanții Partidului Socialiștilor declarau atunci că această informație este falsă și acuza presa de dezinformare.

Pe 23 decembrie, în cadrul unei emisiuni televizate, Igor Dodon a declarat că nu intenționează să se eschiveze de la audieri pe dosarul „Energocom”, deși nici nu ține minte ce s-a întâmplat în 2008, întrucât a trecut mult timp de atunci. Acesta a acuzat actuala guvernare că ar sta în spatele anunțului Procuraturii Generale privind audierea sa și a declarat că nu ar fi întâmplător faptul că informația a fost făcută publică în timp ce el se afla la Moscova: „Risc să presupun că ei sperau că nu o să mă întorc în țară și vor spune „a fugit din țară”. Au făcut acest lucru fiindcă situația este destul de proastă la actuala guvernare”, a mai spus Igor Dodon.

Audierile urmau să se desfășoare pe 27 decembrie, însă au fost amânate la solicitarea lui Igor Dodon, care a avut nevoie să plece din țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: