Igor Grosu anunță că miniștrii din Guvernul Gavrilița sunt evaluați. „Remanierile sunt o chestie normală”
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu anunță că miniștrii din Guvernul Gavrilița sunt evaluați. „Remanierile sunt o chestie normală”

Actualii miniștri din Guvernul Gavrilița sunt evaluați, iar după acest proces ar putea avea loc remanieri. „Nimic nu este bătut în cuie”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu la emisiunea „Freedom” de la TV8. Oficialul a recunoscut că unii conducători de ministere sunt mai vocali, iar alții mai puțin. Cu toate acestea, speakerul laudă activitatea acestora.

Remanierile sunt o chestie normală în orice guvern. Ele trebuie făcut atunci când există o decizie și este momentul potrivit. Orice Guvern trebuie să facă o evaluare pe anumite domenii. Noi facem evaluări pe interior, pe domenii, pe ministere. În momentul când o să avem o decizie, să vină dna prim-ministră și o să anunțe. Acuș avem un an și e firesc la un an distanță să facem niște evaluări, sunt miniștri mai vocali, mai prezenți, mai dinamici, sunt alții mai modești. Eu consider că miniștrii aceștia au făcut și fac în continuare lucruri extraordinare, în situația în care ei, pe lângă agenda internă, trebuie să mai gestioneze și alte crize care nu țin de ei. Că este loc pentru mai bine? Permiteți-ne să facem evaluările până la capăt și la momentul potrivit o să venim și o să vă comunicăm”, a declarat Grosu.

Fiind întrebat de moderatorul emisiunii Dorin Galben, dacă după evaluare, componența miniștrilor ar putea suferi modificări, Igor Grosu a răspuns că „nimic nu este bătut în cuie”.

Amintim că Guvernul Gavrilița a fost învestit cu votul a 61 de deputați ai fracțiunii PAS în cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului din 6 august 2021. Totodată,, atunci a fost votat proiectul de hotărâre prin care  a fost modificat numărul de ministere de la 9 la 13.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: