IGP a inițiat o anchetă de serviciu și va analiza dacă polițiștii au acționat corect într-un caz de hărțuire sexuală
Full Article 2 minutes read

IGP a inițiat o anchetă de serviciu și va analiza dacă polițiștii au acționat corect într-un caz de hărțuire sexuală

Inspectoratul General al Poliției (IGP) va iniția o anchetă internă pentru a analiza dacă polițiștii și-au îndeplinit corect sarcinile de serviciu în cazul de hărțuire sexuală, mediatizat inclusiv de NM.

Într-un comunicat de presă publicat în seara de 24 august, IGP menționează că este inadmisibil ca un polițist să pună la îndoială gravitatea faptelor respective.

„Astfel de atitudini precum cea demonstrată de reprezentantul poliţiei, care ar fi pus la îndoială gravitatea faptelor comise împotriva victimei, sunt absolut inadmisibile pentru un reprezentant al forţelor de ordine. Condamnăm ferm orice acțiuni şi comunicări nerespectuoase cu cetățenii, lipsite de profesionalism din partea angajaţilor organelor de drept, în special în cazul infracţiunilor care atentează la libertăţile fundamentale și drepturile omului”, se arată în declarația IGP.

În afara investigației propriu-zise care a fost demarată imediat după parvenirea informației și se va finaliza cu identificarea și anchetarea făptașului, IGP a inițiat și o anchetă internă de serviciu care să elucideze dacă și în ce condiții angajații poliției și-au îndeplinit așa cum se cuvine sarcinile de serviciu.

***

Amintim că o femeie a relatat pe pagina sa de Facebook că a fost agresată sexual, iar polițiștii care au venit să documenteze cazul nu au respectat protocolul și au tratat-o cu indiferență, ironizând pe marginea celor întîmplate. Totul s-a întâmplat pe 22 august, în jurul orei 20:30, pe o stradă din orașul Chișinău. De cealaltă parte, reprezentanții forțelor de ordine susțin că polițiștii au reacționat conform legii.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: