IGP avertizează – fermierii care au luat pe sus o mașină de poliție vor fi sancționați: „Nu vom tolera așa atitudine!”
Full Article 2 minutes read

IGP avertizează – fermierii care au luat pe sus o mașină de poliție vor fi sancționați: „Nu vom tolera așa atitudine!”

Inspectoratul General al Poliției (IGP) condamnă acțiunile fermierilor-protestatari care au luat pe sus mașina de serviciu a doi polițiști, la intrarea din Chișinău. Într-un comunicat publicat în după-amiaza zilei de 23 noiembrie, IGP a menționat că persoanele implicate vor fi sancționate. 

Condamnăm acțiunile agresive ale agricultorilor prezenți pe șoseaua Hîncești, prin care au atentat la bunurile statului provocând Poliția prin altercație, prezumându-se intenția de distrugere a mijlocului de transport al Poliției și ultragierea oamenilor legii. Vor fi documentați corespunzător, în baza Legii, atât organizatorii, cât și persoanele implicate în aceste acțiuni”, se arată în comunicat.

IGP a spus că atribuțiile Poliției la proteste sunt de asigurare a ordinii publice, dar nu de escortare, pază sau „protecție a unor interese”.

Este regretabil faptul că polițiștii care își exercită atribuțiile de serviciu sunt tratați în așa mod. Reiterăm că nu vom tolera asemenea atitudine față de colegii noștri”, au adăugat reprezentanții IGP.

Amintim că, astăzi, un grup de fermieri care se îndrepta spre centrul Chișinăului pentru a protesta, au înconjurat o mașină de poliție pe șoseau Hîncești, la intrarea în oraș. La solicitarea oamenilor legii de a se îndepărta, aceștia au început să strige și chiar să ridice automobilul în aer. Pentru a dispersa fermierii, au intervenit mascații de la Fulger. În timp ce angajații Fulger îi îndepărtau de lângă mașina de poliție, agricultorii strigau „Rușine”. Detalii – AICI.

***

Precizăm că agricultorii din cadrul Asociației „Forța Fermierilor” organizează proteste pentru a doua zi consecutiv. În seara zilei de ieri, circulația rutieră pe șoseaua Hîncești a fost blocată de zeci de fermieri care au ajuns la Chișinău cu tractoarele pentru a protesta împotriva inacțiunilor Guvernului în raport cu problemele lor. Poliția a făcut apel la agricultori să elibereze strada și a menționat că îi va sancționa pe toți cei care periclitează libera circulație. Ulterior, oamenii legii au deblocat șoseau. Detalii – AICI.

Anterior Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat că va ieși la un protest masiv, împreună cu Federația Națională a Fermierilor. Manifestanții intenționau să desfășoare un protest non-stop, în PMAN, în perioada 21 noiembrie – 31 decembrie și un marș la fel zilnic între 22 și 26 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: