Îi lasă rece prezența lui Zelenski la sumitul G20 din Indonezia. Lavrov: „Vom fi puțin interesați dacă merge sau nu”
Full Article 2 minutes read

Îi lasă rece prezența lui Zelenski la sumitul G20 din Indonezia. Lavrov: „Vom fi puțin interesați dacă merge sau nu”

Rusia nu este interesată dacă președintele ucrainean Vladimir Zelenski va fi prezent la summitul G20 din Indonezia, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit RIA.

„Vom fi puțin interesați dacă merge la summit-ul de la Bali sau nu. Respectăm întotdeauna acțiunile țării gazdă a G20”, a spus Lavrov la o conferință de presă marți.

El a menționat că Moscova nu va „face din sensul și semnificația acestui format un ostatic al capriciilor unor state”.

Ministrul a subliniat că Rusia, în cadrul formatului G20, va fi angajată în „fapte, nu propagandă”.

Amintim că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acceptat invitația Indoneziei de a participa la summitul G20, dar formatul participării este încă în curs de stabilire. Informația a fost confirmată, pe 27 iunie, consilierul acestuia, Iuri Uşakov.

De menționat că invitația la summit a fost primită și de președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, deși țara sa nu este inclusă în G20. Bloomberg a scris că o astfel de propunere a fost făcută de unele state membre, inclusiv de Statele Unite, după ce s-a aflat că Putin a fost invitat la întâlnire. Președintele ucrainean nu a confirmat și nici nu a infirmat prezența sa la eveniment.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: