„Ilan Mironovici, sunt marcat de atenția pentru situația din PSRM”. Replica lui Batrîncea pentru Șor
Full Article 3 minutes read

„Ilan Mironovici, sunt marcat de atenția pentru situația din PSRM”. Replica lui Batrîncea pentru Șor

Socialistul Vlad Batrîncea i-a răspuns deputatului fugar Ilan Șor. Cel din urmă a spus că își reiterează invitația către Batrîncea de a se uni la protestele stradale. La rândul său, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) l-a invitat pe Șor la sediul socialiștilor din Chișinău. „Vom analiza deschis mai multe lucruri. Împreună vom demonstra că nu ne temem de procuratură”, a menționat Batrîncea, acuzat anterior de Șor că refuză alăturarea la proteste din cauza „presiunii Procuraturii asupra liderilor formațiunii”. 

„Ilan Mironovici, sunt marcat de atenția dumneavoastră și lecția pe tema luptei protestelor și a situației din Partidul Socialiștilor. (…) Sondajele plătite, comenzile media, mituirea deputaților și primarilor – nu sunt acele metode prin care poți uni opoziția și protestele”, a scris Batrîncea pe Facebook, mesaj adresat lui Șor.

„Noi nu am interzis oamenilor noștri să participe la proteste, chiar și la ale voastre. Nu manipulați”, a adăugat el. „Socialiștii au fost mereu și vor fi în fruntea luptei. Cele mai mari proteste din istoria Moldovei le-a organizat anume echipa noastră”, a comunicat Batrîncea, menționând despre „lupta împotriva statului capturat, furturilor de bănci, regimul lui Plahotniuc”. „Unde ați fost voi în acei ani, cu ce v-ați ocupat?”, a menționat el.

„Dacă îmi era frică de procurori, atunci nu aș fi organizat personal peste 600 de proteste în ultimul an – peste 100 de proteste împotriva regimului Sandu”, a comunicat Batrîncea la acuzația lui Șor că socialiștii nu se alătură protestelor din cauza „presiunii Procuraturii asupra liderilor formațiunii”.

„Ați menționat că „ușile dumneavoastră sunt deschise”. Vă voi răspunde cu aceeași deschidere. Veniți la noi la birou, la Chișinău. Vom sta și analiza deschis mai multe lucruri. Împreună vom demonstra că nu ne temem de procuratura și justiția regimului”, a precizat Batrîncea.

„Întoarceți deputații în familie”, a conchis socialistul.

Pe 28 martie, deputatul fugar Ilan Șor a reacționat la declarațiile lui Vlad Batrîncea, care a spus că PSRM are informații despre cazuri când membrii din fracțiunea parlamentară, cât și din teritorii, au primit „oferte generoase” din partea Partidului „ȘOR”. Parlamentarul fugar a confirmat că a venit cu propuneri în acest sens. El a spus că o asemenea propunere i-a fost făcută „personal” și lui Batrîncea „într-o discuție”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: