Șor îi răspunde lui Batrîncea, care i-a reproșat „ofertele generoase” propuse deputaților: „O asemenea propunere v-am făcut-o și dumneavoastră personal”
Full Article 3 minutes read

Șor îi răspunde lui Batrîncea, care i-a reproșat „ofertele generoase” propuse deputaților: „O asemenea propunere v-am făcut-o și dumneavoastră personal”

Deputatul fugar Ilan Șor a reacționat la declarațiile secretarului executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Vlad Batrîncea. Cel din urmă a spus că PSRM are informații despre cazuri când membrii din fracțiunea parlamentară, cât și din teritorii, au primit „oferte generoase din partea Partidului „ȘOR””. Parlamentarul fugar confirmă că a venit cu propuneri în acest sens. El spune că o asemenea propunere i-a fost făcută „personal” și lui Batrîncea „într-o discuție”. NM a solicitat o reacție de la PSRM în legătură cu declarațiile lui Ilan Șor. 

Într-un video postat pe pagina de Facebook, Șor a menționat că vrea să-i răspundă „domnului Batrîncea”.

„Domnule Batrîncea, într-adevăr eu și membrii echipei mele lansăm propuneri absolut tuturor pentru a ne uni la protestele stradale, împotriva actualei guvernări antipopulare. O asemenea propunere v-am făcut-o și dumneavoastră personal, într-o discuție cu dumneavoastră. Anume refuzul dumneavoastră a transformat Partidul Socialiștilor într-un soi de aripă stângă a PAS”, a declarat deputatul fugar.

El a adăugat că propunerea către Batrîncea încă mai este actuală.

„Domnule Batrîncea, propunerea mea rămâne în vigoare. Dacă într-adevăr sunteți gata să vă uniți, fără drapele de partid și interese personale, în lupta cu actualul regim atunci ușile noastre sunt mereu deschise”, a conchis Șor.

NM a solicitat o reacție de la PSRM în legătură cu declarațiile lui Ilan Șor. Reprezentanții partidului au declarat că nu comentează informațiile.

Pe 27 martie, PSRM a anunțat că inițiază procedura de modificare a Constituției în vederea interzicerii prin lege a „turismului politic”. Batrâncea a declarat că inițiativa prevede că „deputatul ales pe lista unui partid politic nu poate părăsi fracțiunea”. Deputatul a menționat că PSRM are informații despre cazuri când membrii din fracțiunea parlamentară, cât și din teritorii au primit „oferte generoase din partea Partidului „ȘOR””.

„Ne pare rău că partide de opoziție sau cei care pretind că sunt opoziție, folosesc aceste mijloace murdare și practici nesănătoase. (…) Ne pare rău că cei din pretinsa opoziție aruncă niște mere otrăvite și înceară să dezbine poporul Republicii Moldova. Nu cu asemenea metode trebuie să lupte partide politice care au noțiuni de etică și morală, care înțeleg ce înseamnă luptă politică, care trebuie să fie o luptă de idei și care trebuie să fie o luptă de platforme”, a spus socialistul.

***

Amintim că parlamentarul Alexandr Nesterovschii a anunțat recent că părăsește Partidul Socialiștilor. Acesta a precizat că va rămâne deputat independent. Totodată, Nesterovschii a declarat că se alătură „Mișcării pentru popor” pentru a obliga Guvernul să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor.

Ulterior, deputata Irina Lozovan și-a anunțat ieșirea din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și plecarea din PSRM. Ea va rămâne deputat independent, dar se va alătura „Mișcării pentru Popor”.

Anterior, și deputatul Gaik Vartanean a anunțat că părăsește formațiunea socialistă și se alătura Mișcării Alternative Naționale (MAN), în frunte cu primarul Ion Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: