Ilan Șor, supărat pe Peter Michalko: „El vrea ca deciziile să fie luate în biroul lui”
Full Article 3 minutes read

Ilan Șor, supărat pe Peter Michalko: „El vrea ca deciziile să fie luate în biroul lui”

Ilan Șor susține că șeful Delegației Uniunii Europene la Chșinău, Peter Michalko, s-ar implica în treburile interne ale țării. Într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de facebook, deputatul cercetat penal i-a acuzat și pe președinta Maia Sandu, dar și pe liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, că „se întrec în a-i îndeplini ordinele” diplomatului european.

„Șeful delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, se comportă ca un supraveghetor, implicându-se direct în afacerile interne ale țării. Iar politicienii de buzunar, precum liderul PDM, Pavel Filip, și președintele Maia Sandu se întrec în a-i îndeplini ordinele și fac așa cum li se spune”, a declarat Șor.

Reacția vine în urma unor critici aduse la adresa sa, de către Peter Michalko și Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi a celor doi.

„Un diplomat și un hoțoman care nu a făcut nimic în cariera sa decât ce i s-a spus, nu prea ar avea ce discuta. Singura explicație este că șeful delegației UE vrea ca toți politicienii din Moldova să-i fie obedienți, așa cum e actualul președinte și cățelul Juju (n.r. Pavel Filip), și este deranjat că Ilan Șor și echipa sa nu-i ciugulesc din palmă”, a declarat Ilan Șor.

Ilan Șor s-a referit și la decizia echipei sale de a semna în favoarea candidaturii Marianei Durleșteanu pentru funcția de prim-ministru, despre care spune că este un profesionist desăvârșit.

„Anume acest lucru nu-i place lui Michalko. El vrea ca deciziile suverane ale Republicii Moldova să fie luate în biroul lui. Iar orice declarație, acțiune a fiecărui politician moldovean să fie coordonată mai întâi cu el. Michalko se apropie deja de situația când va controla în totalitate țara. Și asta pentru că nu e vorba doar de Juju (n.r. Pavel Filip). Chiar și președintele țării face sluj în fața lui”, a mai declarat Ilan Șor.

***

Amintim că, recent, ambasadorul UE în Republica Moldova a declarat că țara trebuie să aibă un guvern de încredere și este „îngrijorător” atunci când în negocierile pentru formarea executivului participă persoane implicate în frauda bancară.

De asemenea, Michalko a afirmat că legile votate de PSRM, Partidul „Șor” și mai mulți deputați neafiliați la sfârșitul anului trecut sunt „controversate și în mai multe privințe au împins țara înapoi, inclusiv din punct de vedere al reformelor și angajamentelor luate de Republica Moldova în privința partenerilor internaționali”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: