Ilian Cașu își suspendă activitatea politică: „Mulțumesc lui Renato Usatîi și echipei Partidului Nostru”
Full Article 2 minutes read

Ilian Cașu își suspendă activitatea politică: „Mulțumesc lui Renato Usatîi și echipei Partidului Nostru”

Ilian Cașu, vicepreședintele formațiunii „Partidul Nostru”, își întrerupe activitatea politică. Anunțul a fost făcut în data de 27 decembrie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a menționat că a recurs la această decizie „din motive personale”, fără să ofere alte detalii.

„Dragi prieteni, vă anunț că, din motive personale, îmi întrerup activitatea politică. Mulțumesc lui Renato Usatîi și echipei Partidului Nostru pentru conlucrare. Sănătate vouă tuturor!”, a scris Ilian Cașu.

Potrivit profilului de pe portalul moldovacurata.md, Ilian Cașu a debutat în politică în anul 2015, când a candidat din partea formațiunii „Partidul Nostru” la funcţia de primar general al mun. Chişinău. Atunci a acumulat 4.87% din voturile chișinăuienilor. După alegerile locale a deținut funcția de consilier municipal și vicepreședinte al formațiunii conduse de Renato Usatîi. La alegerile parlamentare din 2019 a candidat pe lista națională a Partidului Nostru.

La alegerile parlamentare anicipate din 11 iulie 2021, a candidat pe poziția a treia în lista candidaților la funcția de deputat, propusă de Blocul electoral „Renato Usatîi”. Totuși, concurentul electoral a obținut doar 4,1% din voturile alegătorilor, nereușind să acceadă în Legislativ.

Pe 12 iulie, Renato Usatîi s-a declarat dezamăgit de faptul că locuitorii municipiului Bălți au preferat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor în locul blocului său în cadrul alegerilor parlamentare. Într-un live, acesta și-a anunțat demisia din funcția de primar al mun. Bălți și din funcția de președinte al formațiunii „Partidul Nostru”.

Amintim că, în ultimele luni, mai mulți politicieni au anunțat că își suspendă activitatea politică, inclusiv Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: