Împreună în Parlament, separați la alegeri: Comuniștii și socialiștii anunță că vor avea candidați diferiți la scrutinul local
Full Article 2 minutes read

Împreună în Parlament, separați la alegeri: Comuniștii și socialiștii anunță că vor avea candidați diferiți la scrutinul local

Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor din Moldova anunță că vor merge în alegerile generale din toamnă separat, chiar dacă cele două formațiuni politice formează o echipă în Parlament, după ce au creat un bloc comun – BCS –  în ajunul alegerilor parlamentare anticipate din 2021. Decizia a fost luată pe 10 iulie, într-o ședință comună la care au participat și foștii președinți Dodon și Voronin, actuali lideri ai celor două formațiuni politice, anunță PSRM.

„PSRM și PCRM vor merge paralel în alegeri, susținându-și reciproc candidații cu cele mai mari șanse în localitățile țării”, anunță socialiștii.

Formațiunea politică precizează că fracțiunea parlamentară BCS va prezenta un raport alternativ pentru cei doi ani de guvernare PAS – după ce liderii PAS, în frunte cu speakerul Igor Grosu și premierul Dorin Recean – au prezentat pe 10 iulie raportul de activitate în cei doi ani de când guvernează țara.

Precizăm că Moldova va organiza alegeri locale generale pe data de 5 noiembrie 2023. Data a fost stabilită de membrii Comisiei Electoral Centrale (CEC) pe 4 iulie. Hotărârea va intra în vigoare la data de 7 august 2023, atunci când va începe și perioada electorală.

Anterior, socialiștii au declarat că vor avea candidatul lor la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Igor Dodon s-a arătat convins că, în acest an, bătălia de bază va fi „între PSRM și partidul de guvernare al Maiei Sandu”. Alți candidați, potrivit lui Dodon, nu au șanse să treacă în turul II.

Recent, și liderul PCRM, Vladimir Voronin, a anunțat că comuniștii vor avea proprii candidați pentru funcția de primar al municipiului Chișinău și al municipiului Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: