”Împreună pentru voi!” Colectare de fonduri în susținerea medicilor moldoveni implicați în lupta cu Covid-19
Full Article 3 minutes read

”Împreună pentru voi!” Colectare de fonduri în susținerea medicilor moldoveni implicați în lupta cu Covid-19

Un grup de inițiativă, format din fondatoarea MAD-Aid Victoria Dunford, antreprenorul Anatol Untură și jurista Ana Racu, au pornit o campanie de colectare de fonduri pe platforma Gofundme. Banii colectați vor fi direcționați pentru susţinerea personalului medical implicat în lupta cu pandemia de coronavirus. Lista de necesităţi a medicilor care muncesc zi şi noapte pentru salvarea bolnavilor infectaţi cuprinde, printre altele, ceai, săpun, produse alimentare, dezinfectanţi.

„Sistemul medical din ţară ţine piept acestei epidemii, dar soldaţii din linia întâi – medicii – au nevoie de suport. Şi psihologic şi material. Avem un mic grup de iniţiativă, format din (Anatol Untura, Ana Racu, Victoria Dunford) şi vrem să colectăm fonduri care ar putea fi redirecţionate pentru a procura ce este nevoie pentru personalul medical  din ţară care fac fata covid-19”, se arată în expunerea  iniţiatorilor campaniei.

„Vrem să le facem viaţa un pic mai uşoară celor care stau în ture de 12 ore, prinşi în costume incomode, măşti sufocante şi în maşini mereu pe drum. Unii din ei nu manâncă câte 10 ore la rând, sau nu dorm câte 24. Vrem să le trimitem ce putem – cafea, ceai, biscuiţi, apă, consumabile, orice va fi nevoie şi desigur multă grijă de la noi”, au precizat autorii inițiativei.

Aceștia își propun să colecteze 100 de mii de lire sterline. La ora publicării acestei știri (12:50), aceștia au adunat deja circa 4 500 de lire sterline. Logistica, transparenţa şi raportul garantat în detalii de MAD-Aid UK si Moldova.

Cei care vor să contribuie cu mijloace bănești pot face o donație AICI.

Amintim că, potrivit datelor prezentate astăzi de ministrul Sănătății, în Republica Moldova au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19, bilanțul ajungând la 23 de pacienți.

În contextul pandemiei, în Republica Moldova a fost decretat cod roșu de alertă privind răspândirea coronavirusului de tip nou iar premierul Ion Chicu a anunțat luni, 16 martie, că ar putea fi declarată stare de urgență la nivel național. Astfel, toate școlile și grădinițele au fost închise. Totodată, începând de luni, 16 martie, vor funcționa numai magazinele de produse alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

La fel, din 17 martie va fi sistat în totalitate traficul aerian.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: