„Împreună putem fi mai puternici”. În Republica Moldova sunt marcate Zilele Europei 2021 (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Împreună putem fi mai puternici”. În Republica Moldova sunt marcate Zilele Europei 2021 (VIDEO)

Ziua Europei din acest an a fost lansată pe 5 mai în format online, cu participarea mai multor ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene în Republica Moldova. Diplomații au adresat mesaje cetățenilor din țara noastră, transmite MOLDPRES.

Şeful Delegației Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, a declarat că Ziua Europei scoate în evidență valorile care au stat la bazele formării UE și care, de peste 70 de ani de la Declarația Schuman, ghidează, prin solidaritate și unitate, statele membre. „Chiar din primele zile ale pandemiei, Uniunea Europeană a fost alături de cetăţenii Republicii Moldova, la fel cum a fost şi mai înainte, prin derularea mai multor proiecte de dezvoltare. Împreună suntem uniți şi solidari şi împreună putem fi mai puternici”, a relevat Peter Michalko.

La rândul său, Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, a subliniat că „Ziua Europei este un eveniment de bucurie, care vine să sublinieze principiile şi valorile comunității europene, spiritul de solidaritate care stă la baza familiei Europei”. Diplomatul a menționat că România a fost şi este mereu alături de R. Moldova în aspirațiile de aderare la Uniunea Europeană.

În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) este sărbătorită pacea și unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. Pentru prima dată, Ziua Europei a fost sărbătorită în Republica Moldova în 2006. Totuși, Ziua Europei a fost declarată sărbătoare oficială în țara noastră, de către Parlament, la 28 aprilie 2017.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: