Facebook/Dmitrii Vosimeric

În 22 de localități din municipiul Soroca a fost decretat Cod Roșu de alertă epidemiologică (DOC)

În 22 de localități din municipiul Soroca a fost instituit Cod Rosu de alertă din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată de Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică, în cadrul ședinței din 15 martie.

Astfel, începând cu 16 martie, în localitățile în care a fost instituit „Cod Roșu” va fi restricționată circulația și se recomandă izolarea la domiciliu a oamenilor.

De asemenea, sunt interzise adunările publice, inclusiv cele de natură culturală, științifică, artistică, sportivă sau de divertisment. Vor fi prestate doar serviciile vitale, iar vizitele neesențiale la unitățile de interes public (bancă, poștă etc.) vor fi interzise.

În același timp, vor fi acordare doar serviciile de asistență medicale esențiale.

Pe de altă parte, procesul educațional va fi organizat în funcție de gradul de alertă atribuit localității. 

Precizăm că bilanțul cazurilor de COVID-19 în raionul Soroca a ajuns la 2 366. Totodată, 64 de oameni au fost răpuși de coronavirus.

Consiliul raional Soroca
Consiliul raional Soroca
Consiliul raional Soroca

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: