În Afganistan se află mai mulți moldoveni, membri ai unui echipaj de zbor
Full Article 2 minutes read

În Afganistan se află mai mulți moldoveni, membri ai unui echipaj de zbor

Companiile aeriene din Republica Moldova care transportă pasageri nu survolează spațiul aerian al Republicii Afganistan. Precizări în acest sens a publicat pe 16 august Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC). În prezent, în Afganistan se află o singură aeronavă contractată din Republica Moldova. Printre membrii echipajului sunt și cetățeni moldoveni, au anunțat reprezentanții instituției.

Potrivit AAC, companiile aeriene care erau contractate pentru a opera în Afganistan, au fost evacuate. Actualmente, o singură aeronavă se mai află pe teritoriul Republicii Afganistan. Printre membrii echipajului sunt și cetățeni moldoveni. Pentru a se evacua, aceasta așteaptă instrucțiunile părții contractante, care este o subdiviziune a ONU.

„În cazul în care este declarată stare de alertă/ război într-o anumită regiune, operatorii aerieni au obligativitatea de a analiza riscurile legate de operarea rutei respective. În procesul evaluării riscurilor, operatorii aerieni vor analiza restricțiile impuse de Autoritățile Aeronautice naționale din data de destinație sau recomandările emise de Organizațiile Internaționale de profil, cum ar fi ICAO sau EASA. Rezultatele evaluării acestor riscuri vor fi prezentate Autorității Aeronautice Civile din RM conform cerințelor de siguranță stabilite”, se arată în declarație.

Amintim că, începând cu 15 august, talibanii controlează teritoriului statului Afganistan, inclusiv capitala Kabul. Diplomații acreditați la Kabul au fost evacuați. Aeroportul din oraș a fost luat cu asalt de sute de civili dornici să fugă din țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: