În cadrul Spitalului Republican vor fi activate 120 paturi pentru pacienții în stare gravă, infectați cu COVID-19
Full Article 1 minutes read

În cadrul Spitalului Republican vor fi activate 120 paturi pentru pacienții în stare gravă, infectați cu COVID-19

Începând cu 3 septembrie, la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” vor fi activate 120 paturi pentru pacienții în stare gravă, confirmați cu COVID-19, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale într-un comunicat de presă.

„Pacienții în stare gravă, dar care înregistrează o ameliorare a stării de sănătate, vor fi transferați din terapie intensivă, în secția care va fi activată, unde vor urma tratamentul prescris de medici”, a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Punctului Focal din dimineața de 2 septembrie.

O altă categorie de pacienți care vor fi spitalizați pe paturile activate vor fi pacienții cu forme moderate și severe de boală readresați de la Centrul COVID – 19.

Directorul ANSP, Nicolae Furtună a declarat că majoritatea instituțiilor de educație au inițiat procesul de studii asigurând condiții minime pentru profilaxia și controlul infecției COVID-19.

Ministrul Sănătății a solicitat ca Agenția Națională pentru Sănătate Publică să fie în permanentă comunicare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și conducerea instituțiilor de educație, pentru a oferi tot suportul necesar, astfel încât,  să fie respectate măsurile de protecție împotriva COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: