În centrul capitalei va apărea „Cuşma lui Guguţă”, cu o înălțime de circa 7 metri
Full Article 1 minutes read

În centrul capitalei va apărea „Cuşma lui Guguţă”, cu o înălțime de circa 7 metri

În centrul municipiului Chișinău va fi instalată o nouă sculptură, care va avea forma cuşmei lui Guguţă, celebrul personaj creat de scriitorul Spiridon Vangheli. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban, pe 11 septembrie.

Potrivit edilului, compoziția scurlpturală va avea o înălțime de circa 6-7 metri. Conceptul compoziției a fost prezentat pe 11 septembrie, iar la eveniment a participat și scriitorul Spiridon Vangheli.

Primarul capitalei nu a precizat când anume vor începe lucrările, însă a menționat că inițiativa aparține Academiei de Studii Economice a Moldovei. Nu a fost decis nici locul unde va fi amplasat monumentul.

„În acest fel, aducem un omagiu scriitorului Spiridon Vangheli, pentru opera și creațiile sale, care au dus faima Republicii Moldova în întreaga lume. „Cușma lui Guguță” este un simbol și o valoare cultural-artistică a poporului nostru”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul a i-a mulțumit rectorului ASEM Grigore Belostecinic, care i-a oferit o distincție, pentru promovarea valorilor culturale și a tradițiilor naționale în municipiul Chișinău.

În centrul capitalei va apărea „Cuşma lui Guguţă”. Nu este o glumă. Este vorba de o compoziție sculpturală, ce…

Posted by Iv Ceban on Friday, September 11, 2020

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: