În Cimișlia se închid toate grădinițele și piețele. Transportul public va fi sistat, iar elevii vor învăța doar online
Full Article 2 minutes read

În Cimișlia se închid toate grădinițele și piețele. Transportul public va fi sistat, iar elevii vor învăța doar online

Din 10 octombrie în raionul Cimișlia se sistează activitatea grădinițelor, iar elevii vor învăța doar online. Piețele se închid pentru două săptămâni. Timp de 14 zile transportul public va fi sistat pe tot teritoriul raionului Cimișlia, scrie sud.md. Decizia a fost luată pe 8 octombrie, de către Consiliul raional.

Se sistează și orice activitate comercială, cu excepția magazinelor alimentare Linela, Econom, Basarabia și Ghigheia din or. Cimișlia, precum și a stațiilor de alimentare cu combustibil, punctele de prestare a serviciilor de vulcanizare și reparații auto. Vor activa și magazinele de materiale de construcții cu respectarea regulilor pe timp de pandemie. Întrunirile în spații închise sunt interzise, iar în aer liber cu cel mult 50 persoane cu respectarea distanței sociale.

Potrivit directoarei Spitalului Raional Cimișlia, Mariana Florea, situația e gravă: „Dacă continuă tot așa, se vor alege pacienții care se vor trata și care nu. Riscăm să renunțăm la alte secții precum chirurgia și maternitatea și să transformăm tot spitalul în unul doar pentru bolnavii COVID-19. În prezent sunt 40 locuri pentru bolnavii de coronavirus și 46 internați în stare gravă sau medie. Numai într-o zi au fost internați 12 și externați doar doi pacienți”.

Restricțiile vor fi în vigoare până în ziua de 24 octombrie inclusiv. În funcție de situație acestea pot fi prelungite.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în raionul Cimișlia au fost confirmate 525 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. 19 persoane au murit. În prezent, aproape 700 de persoane se află sub monitorizarea medicilor. Din 1 octombrie, în regiune a fost declarat cod roșu din cauza numărului mare de infectări.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: