Marijan Murat / Global Look Press

(UPDATE) Stare de urgență „Cod Roșu” din cauza COVID-19 în Chișinău și în alte localități din Republica Moldova

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică instituie, începând cu data de 1 octombrie, stare de urgență în sănătate publică în Chișinău și mai multe raioane, din cauza pandemiei de COVID-19. 

„Comisia națională extraordinară de sănătate publică constată că situația epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendințele negative majore atestate în anumite unități administrativ-teritoriale ale țării”, se menționează în decizia CNSEP.

Potrivit documentului, se declară stare de urgență cod roșu în unitățile administrativ teritoriale:

gov.md

Gradele de alertă corespunzătoare nivelului de risc al transmiterii virusului Covid-19 sunt  atribuite la nivel teritorial, în dependență de mai mulți indicatori, care sunt calculați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică o dată la 14 zile. În baza acestora, Comisiile teritoriale de sănătate publică stabilesc măsurile de sănătate publică corespunzătoare gradului de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

tabel
Ministerul Sănătății

Lista de restricții impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică poate fi consultată AICI.

Amintim că, potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova au fost testate pozitiv cu COVID-19 aproape 52 de mii de persoane, iar peste 1300 dintre pacienții infectați au murit.

Președintele Igor Dodon a declarat pe 28 septembrie că autoritățile sunt îngrijorate, însă nu iau în calcul o eventuală sistare a activității economice sau a procesului educațional.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: