În Franța a fost înăsprit lock down-ul, iar autoritățile din Germania iau în considerare restricții suplimentare
Full Article 2 minutes read

În Franța a fost înăsprit lock down-ul, iar autoritățile din Germania iau în considerare restricții suplimentare

Franța a înăsprit măsurile anti-COVID. De sâmbătă, în întreaga țară, va fi interzisă deplasarea pe străzi, începând cu ora 18:00. Și autoritățile de la Berlin iau în considerare restricții suplimentare și chiar un „mega lockdown”, scrie Euronews pe 15 ianuarie.

În Germania este un nou record negativ de la începutul pandemiei de coronavirus: 1244 de morți timp de 24 de ore. Politicienii și medicii susțin că nu este nici pe departe cel mai grav bilanț care urmează, iar îmbunătățirea situației nu trebuie așteptată în timpul apropiat, având în vedere viteza de răspândire a noilor tulpine de coronavirus. În țară este deja în vigoare o carantină strictă, valabilă cel puțin până la mijlocul lui ianuarie.

Presa germană scrie că guvernul de la Berlin ia în considerarare instituirea unui „mega lockdown”, care să includă, inclusiv, sistarea circulației transportului public.

În Franța, transportul public circulă, iar magazinele sunt deschise, însă a fost înăsprită carantina nocturnă: începând cu 16 ianuarie, va fi interzisă ieșirea în stradă după ora 18:00, fără o necesitate stringentă (în prezent, interdicția este de la ora 20:00). Măsura va rămâne în vigoare cel puțin două săptămâni.

„Doar cu excepțiile legate de misiunile de serviciu public, toate locurile comerciale sau servicii care primesc publicul, vor fi închise la ora 18:00″, a declarat premierul Jean Castex, într-o conferință de presă.

În Spania a fost depășit din nou pragul de 500 de infectări raportate la 100 de mii de locuitori. Autoritățile comunităților independente Andaluzia, Murcia și Castilia și León au solicitat Madridului să li se permită posibilitatea de a plasa în izolare la domiciliu cetățenii.

În Suedia, numărul victimelor coronavirusului a depășit, joi, 10 mii de oameni. Numărul cazurilor confirmate de la începutul pandemiei a trecut de 500 000. Totuși, autoritățile nu adoptă, deocamdată, restricții dure. Majoritatea dintre ele – inclusiv purtatul măștilor în mijloacele de transport, poartă caracter de recomandare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: