În iunie mai scump decât în mai. Moldovagaz a făcut public prețul de achiziție a gazului pentru luna curentă
Full Article 2 minutes read

În iunie mai scump decât în mai. Moldovagaz a făcut public prețul de achiziție a gazului pentru luna curentă

Moldovagaz anunță că, în iunie, prețul de achiziție al gazului furnizat de compania de stat Energocom va constitui 349,79 de euro/1 000m3. Prețul este cu 18,57 de euro mai scump decât în mai, atunci când a costat 331,22 de euro per 1 000 m3. 

În conformitate cu condițiile contractuale de cumpărare a gazelor naturale dintre SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, în luna iunie 2024 prețul de achiziție va constitui 32,875 euro/MWh, fiind echivalent cu 349,79 euro pentru o mie de metri cubi, sau 6759,5 lei pentru o mie de metri cubi (fără TVA), reieșind din puterea calorifică superioară prognozată de 10,64 kWh pe metru cub, și cursul valutar la ziua de astăzi”, se arată într-un comunicat publicat de Moldovagaz pe 3 iunie.

Precizăm că, pe 29 mai, Moldovagaz a organizat o licitația privind furnizarea de gaz pentru luna iunie, pe Bursa Românească de Mărfuri. Aceasta a fost câștigată de compania de stat Energocom. Astfel, compania va furniza 16 milioane m3 de gaz către Moldovagaz în luna curentă.

***

Energocom a câștigat și licitația pentru furnizarea de gaze către Moldovagaz pentru luna mai. Luna trecută, prețul de achiziție a constituit 331,22 euro per 1 000 m3.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: