În luna mai, Armata Națională planifică exerciții cu rezerviștii. Apelul autorităților către cetățeni
Full Article 1 minutes read

În luna mai, Armata Națională planifică exerciții cu rezerviștii. Apelul autorităților către cetățeni

În luna mai, în Republica Moldova, se vor desfășura exerciții anuale ordinare cu rezerviștii Forțelor Armate. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, pe 4 mai. Instituția a precizat că exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

În perioada 15-19 mai și 22-26 mai, Armata Națională va desfășura exercițiile anuale ordinare cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate, în conformitate cu cerințele Legii privitor la rezerva Forțelor Armate.

Centrele Militare Teritoriale vor invita rezerviștii la sediile lor pentru actualizarea datelor personale precum și pentru înmânarea ordinelor de chemare la instruire.

„Exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor, familiarizarea acestora cu baza materială de instrucție, echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Se menționează că exercițiile se vor desfășura în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent, aprobat la finele anului 2022 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: