FOTO În mâinile cui a ajuns Aeroportul Internațional Chișinău. Cine este Andrei Goncearenko
Full Article 3 minutes read

FOTO În mâinile cui a ajuns Aeroportul Internațional Chișinău. Cine este Andrei Goncearenko

Compania „Avia-Invest”, care administrează Aeroportul Internaţional Chişinău, a confirmat astăzi, 23 decembrie, printr-un comunicat de presă, că NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deţine 95% din „Avia-Invest”. De asemenea, a fost confirmat şi faptul că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.

„Printre priorităţile mele se numără construirea unei noi piste de decolare-aterizare pentru avioanele de mari dimensiuni, precum şi a unui nou terminal, care va fi cel mai modern din regiune. Atragerea investiţiilor pentru realizarea acestor planuri este sarcina mea principală în calitate de nou participant. Avem mult de lucru. Scopul nostru este să majorăm numărul anual al pasagerilor până la 5 milioane în următoarea perioadă, a declarat Andrei Goncearenko, se mai arată în comunicatul de presă.

Ce scrie presa rusă despre Andrei Goncearenko

Potrivi presei rusești, Andrei Goncearenko este fost manager de top al companiei Gazprom și ar avea interese de afaceri în diferite domenii precum construcţii, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare şi comerţ.

Omul de afaceri a apărut rareori în articolele mass-media, scrie Komersant.

Până în 2013, acesta ar fi ocupat funcția de vicedirector al „Gazprom invest Iug”(„Газпром инвест Юг”) – companie de execuție din cadrul concernului rus.

În 2010, în mediul online a apărut informația că unul dintre consilierii lui Goncearenko ar fi transmis unor polițiști mită în sumă de 1,5 mln de dolari, pentru ca aceștia să renunțe la desfășurarea unor verificări în cadrul companiei „Gazpromstroingengeneering” („Газпромстройинжиниринг”), privind suspiciuni de evaziune fiscală în mărime de 800 mln de ruble. Compania a solicitat dezmințiri, însă despre evoluția lucrurilor nu au fost anunțate detalii.

În 2012, Andrei Goncearenko a figurat în presă în legătură cu construirea unui complex comercial de amploare „Lotos-city” („Лотос-сити”) în cartierul „Noua Moscova” (Новой Москве). Omul de afaceri este unul dintre coproprietarii companiei „Plamea” („Пламя”). Ulterior, complexul „Lotos-City” a fost vândut.

În iulie 2013, publicația „Izvestia” („Известия” ) a scris că top-managerul și subalternii săi sunt bănuiți de extorcare de bani la mai multe companii de execuție din cadrul „Gazprom”. Mai precis, aceștia erau suspectați că nu ar fi plătit peste 3 miliarde de ruble pentru execuția unor lucrări, iar banii ar fi fost transferați în conturile unor firme afiliate.

Ulterior, presa a scris că oamenii de afaceri Nicolae Prihodtko și fiul său, care l-au denunțat pe Goncearenko, au intrat ei înșiși în vizorul oamenilor legii. Mai multe detalii despre evoluția investigațiilor nu au fost făcute publice.

De asemenea, Andrei Goncearenko este cunoscut drept unul dintre organizatorii, dar și oaspeții permanenți ai petrecerilor „Ruskie sezonî” („Русские сезоны” ) din Monaco și coasta de Azur. În 2012, în cadrul unui eveniment de binefacere, organizat de super modelul Natalia Vodeanova, Gocearenko a cumpărat, la licitație, o pictură semnată de David Datuna, pentru care a plătit 790 de mii de dolari, însă a achitat doar un avans.

De asemenea, în 2014, publicația engleză Daily Mail a scris că Andrei Goncearenko a devenit proprietarul celei mai scumpe case din Londra – în valoare de 120 milioane de lire sterline. În doar trei ani, acesta a cheltuit pentru imobilele din Londra – 250 mln de lire sterline.

FOTO În mâinile cui a ajuns Aeroportul Internațional Chișinău. Cine este Andrei Goncearenko

Daily Mail

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: