În Moldova vine renumitul colecționar și galerist Marat Gelman. Va susține trei lecții publice
Full Article 2 minutes read

În Moldova vine renumitul colecționar și galerist Marat Gelman. Va susține trei lecții publice

Renumitul colecționar, galerist și curator de artă contemporană și publicist Marat Gelman vine la Chișinău. În Republica Moldova, Gelman va susține trei lecții publice. 

Marat Gelman este originar din Chișinău. În Republica Moldova, el nu a fost de 35 de ani.

Scopul vizitei este de a se familiariza cu arta contemporană moldovenească. Totodată, Gelman va vizita unele ateliere ale artiștilor din țara noastră. La fel, el va avea o întrevedere cu ministrul Culturii Sergiu Prodan.

Care model de dezvoltare teritorială prin cultură este cel mai optim pentru Moldova? Ce loc poate și trebuie să ocupe țara noastră pe harta culturală a lumii? Există vreo premisă pentru crearea Muzeului de Artă Modernă în capitala Moldovei? Acestea sunt principalele subiecte ale întâlnirilor și discuțiilor renumitului colecționar, comunică locals.md.

La Chișinău, Gelman va avea trei întâlniri publice cu reprezentanți ai industriilor artistice, de afaceri și creative.

Pe 14 iunie, la Artcor, începând cu ora 13:00, Gelman va avea o întâlnire cu reprezentanți ai industriilor artistice. Pe 15 iunie, tot la Artocor, doar că începând cu ora 18:00, Gelman se va vedea cu oamenii de afaceri, colecționari și artiști. „Cum să evaluăm arta contemporană?”, va fi subiectul discuțiilor.

Pe 16 iunie, începând cu ora 18:30, Gelman va vorbi despre „Muzeul de Artă Modernă. Locul lui în lumea de azi”. De această dată, evenimentul va avea loc la Mediacor.

De menționat că în 1987, Gelman a organizat prima sa expoziție la Chișinău. În 1990, el a deschis una din primele galerii private de artă contemporană din Rusia. Din 2008 până în 2013, Gelman a lucrat la proiectul „revoluție culturală” din Permi și a condus muzeul PERMM. Din 2014, el locuiește în Muntenegru unde a fondat reședința de artă „Dukley European Art Community”.

De menționat că intrarea la evenimente din Chișinău, organizată de Marat Gelman, este liberă. Este necesară doar înregistrarea.

NewsMaker este partener media al evenimentului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: