În noaptea de 15 ianuarie, accesul la Muzeul Național de Artă al Moldovei va fi gratuit
Full Article 2 minutes read

În noaptea de 15 ianuarie, accesul la Muzeul Național de Artă al Moldovei va fi gratuit

Pe 15 ianuarie, de Ziua Națională a Culturii, toți doritorii de a vizita Muzeul Național de Artă al Moldovei vor avea acces gratuit de la ora 18 :00 până la ora 22:00.

Astfel, iubitorii de artă pot vizita atât colecțiile permanente de Artă Religioasă, Universală și Națională, cât și cele temporare. Tot în contextul Zilei Naționale a Culturii este vernisată expoziția artistei din România, Atena-Elena Simionescu, „Transfigurări, expresii grafice”.

În seara de 15 ianuarie, pasionații de sculptură vor avea ocazia să dialogheze cu artiștii ce au expus în cadrul expoziției de grup „4 spre maturare”  – o expoziție de sculptură care evidențiază varietatea caracterelor artistice. Este vorba despre Ion Zderciuc, Ion Bolocan, Mihai Damian și Ioan Grecu – patru sculptori maturi și polivalenți, diferiți ca viziune plastică și estetică a formelor.

Sâmbătă, la 12.00. la Muzeul Național de Literatură ”Mihail Kogălniceanu” va fi inaugurată expoziția stradală ”Texte și intertexte” (str. A. Mateevici, 79) Totodată, la Muzeul Național de Artă al Moldovei, între orele 18.00-22.00, se va desfășura acțiunea ”O noapte la muzeu de Ziua Națională a Culturii. La ora 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc un recital de orgă cu Anna Strezeva.

Tot pe 15 ianuarie, la ora 14.00, la Centrul de Cultură și Artă ”Ginta Latină” va avea loc un concurs-recital pentru copii din creația lui Mihai Eminescu, iar la 14.30, la Palatul Culturii din Bălți, Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din oraș va prezenta spectacolul ”Dialoguri Moldave” în cadrul concertului festiv ”Ziua Națională a Culturii 2022”. În aceeași zi, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei vor fi proiectate filmele ”Eu, Eminescu” (documentar), ”Luceafărul” (film artistic), ”Mihai Eminescu. Lucruri mai puțin cunoscute” (documentar).

Programul integral al evenimentelor poate fi accesat pe site-ul Ministerului Culturii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: