În Piața Marii Adunări Naționale a apărut o mască de protecție gigantică (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

În Piața Marii Adunări Naționale a apărut o mască de protecție gigantică (VIDEO)

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc susține că în Moldova a fost instituit un nou record mondial. Asta după ce, în centrul capitalei, a fost realizată o mască de protecție cu diametrul de 1260 de metri pătrați. Cu toate acestea, pe site-ul oficial al Guinness World Records nu a apărut nicio informație cu privire la acest subiect.

„Simbolul speranței a fost, în ultimii ani, masca medicală. Gestionarea pandemiei COVID-19 a fost nefastă pentru Republica Moldova, aflându-se în clasamentul mondial negativ după mortalitate. Ne-am propus să realizam o MASCĂ SIMBOL care să fie înregistrată în Cartea Recordurilor”, a precizat Cavcaliuc.

Masca măsoară 45 de metri lungime și 28 de metri lățime. Liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc susține că aceste dimensiuni au fost confirmate inclusiv de un inspector cadastral autorizat, un notar, un alt deținător al Premiului Guinness și un avocat.

Pentru crearea măștii au fost utilizați 1500 de metri de stofă albastră, 150 metri de stofă albă, 3000 de ace de siguranță, 20000 de metri de ață și 120 de metri de funie. În total, 30 de persoane implicate în procesul de confecționare.

***

De menționat că pe site-ul oficial al Guinness World Records nu au fost publicate informații cu privire la inițiativa PACE.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: