În premieră, un meci din Liga Campionilor va fi arbitrat de o femeie
Full Article 2 minutes read

În premieră, un meci din Liga Campionilor va fi arbitrat de o femeie

Franțuzoaica Stephanie Frappart va deveni prima femeie care va arbitra un meci de fotbal din grupele Ligii Campionilor. Este vorba de partida dintre Juventus Torino și Dinamo Kiev, programată pentru miercuri, de la ora 22.00, scrie prosport.ro.

Frappart, care împlinește 37 de ani luna viitoare, a fost prima femeie arbitru care a oficiat la Supercupa Europei anul trecut, la Istanbul.

De asemenea, a condus și finala Cupei Mondiale feminine din 2019 dintre Statele Unite și Olanda și a devenit primul arbitru de sex feminin într-un meci din Ligue 1 când Amiens a jucat Strasbourg în aprilie 2019.

Ea a arbitrat deja primul său meci din Europa League în octombrie, când Leicester City a a dat piept cu Zorya Lugansk.

 

Stephanie a fost promovată în corpul de arbitri de elită din Franța, după ce a fost nevoită să treacă de aceleași teste fizice pe care le-au susținut și colegii de sex masculin. „Jucătorii nu aleargă mai încet doar pentru că arbitrul este o femeie”, a recunoscut Frappart.

Frappart va fi ajutată de conaţionalii săi Hicham Zakrani şi Mehdi Rahmouni. Rezervă va fi Karim Abed, iar arbitri video Benoît Millot şi Delajod Willy.

Nicole Petignat din Elveția a fost totuși primul arbitru-femeie care a arbirat în meciuri preliminare ale Cupei UEFA între 2004 și 2009.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: